В момента на ред са ГЕРБ, които да предложат кабинет

...
В момента на ред са ГЕРБ, които да предложат кабинет
Коментари Харесай

Денков: Какво да се очаква от нас? Чакаме кабинет с първия мандат

В момента на ред са ГЕРБ, които да предложат кабинет с първия мандат, като не би трябвало да се чакат дейности от страна на втората мощ " Продължаваме промяната/Демократична България ". Това бе акцентът в късия коментар на Николай Денков в коридорите на Народното събрание.

" Няма какво да се чака от нас. Очакваме да забележим кабинет с първия мандат " , отсече той.

А що се касае до изразеното предпочитание на ПП/ДБ за работа по конституционни промени, Денков бе общ и избегна конкретика: " Контекстът за диалога за конституционни промени зависи от това по какъв начин ще бъде формиран кабинетът. Така че, в случай че ще работим с втория мандат, това ще бъде част от целия диалог какво образува кабинета, какво поддържаме за кабинет, по този начин и за конституционни промени. Ако ще има кабинет с първия мандат, ще има диалог за тези промени, само че той ще бъде в различен подтекст ".

Ние не участваме в диалози за държавно управление с първия мандат и чакаме да завърши процедурата, с цел да стартират диалози за втория мандат. Така и ненапълно преповтори позицията си депутатът от ПП/ДБ Николай Денков пред публицисти в Народното събрание след извършен председателски съвет.

От думите на Денков стана ясно, че народните представители не са се разбрали за ръководителите и зам.-председателите на парламентарните комисии и те остават за утрешния ден. Разговорите са много комплицирани, има разнопосочни претенции и ползи, не престават разискванията, през днешния ден няма да бъдат гласувани комисиите, изясни той.

По отношение на следващото дипломатическо напрежение, което като съпостави отношението на България по отношение на тях като Русия към Украйна, Денков разяснява, че аналогията е несъответствуваща и е сигурен, че външно министерство ще направи съответните стъпки. В изгода и на двете страни е да няма напрежение, сподели още той.

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов добави, че би трябвало да бъдем наясно, че в актуалната усложнена интернационална конюнктура съветската и сръбската агентура вършат всичко належащо да вбият чеп в Европейски Съюз и да попречат на Северна Македония да не влезе в Европейски Съюз.
 Депутатите се наскърбиха на РСМ, че ни съпостави с Русия
Депутатите се наскърбиха на РСМ, че ни съпостави с Русия

Има Такъв Народ излезе с декларация от трибуната на Народното събрание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР