В момента Министерството на отбраната на САЩ няма какво да

...
В момента Министерството на отбраната на САЩ няма какво да
Коментари Харесай

Пентагонът заяви, че няма какво да обяви за нова помощ за Киев

В момента Министерството на защитата на Съединени американски щати няма какво да разгласи по отношение на опцията за прекачване на спомагателни оръжия в Украйна от американски хранилища, защото Конгресът към момента не е одобрил искане за спомагателна помощ на Киев. Това съобщи на брифинг прессекретарят на Пентагона Патрик Райдър, съобщи ТАСС.

Както означи той, „ няма нови известия “ по отношение на опцията за прекачване на оръжия в Украйна от складовете на американското военно ведомство. „ Разбира се, ние към момента чакаме Конгреса да изиска в допълнение финансиране “, добави той.

Говорейки за военна помощ за Украйна по стратегия, която планува подписване на контракти от Министерството на защитата на Съединени американски щати с производители и сътрудници, а не даване на това или това съоръжение непосредствено от запасите на Пентагона, Райдър означи: „ Не мога да разглася нищо съответно в този момент. Ние, несъмнено, ще продължим да работим с Украйна, която работи за доставката на тези системи, когато са налични. "

Администрацията на Вашингтон изпрати искане до Конгреса преди съвсем четири месеца за спомагателни бюджетни заеми през фискалната 2024 година, която стартира в Съединените щати на 1 октомври 2023 година, главно за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Русия в азиатско-тихоокеанския район. Общо изпълнителната власт на Съединени американски щати, ръководена от президента Джо Байдън, би желала да получи към 106 милиарда $ за тези цели.

По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема. Много републиканци в Камарата на представителите и Сената се оповестиха през последните месеци срещу продължаването на даването на финансова помощ на Киев, показва ТАСС. Председателят на Камарата на представителите републиканецът Майк Джонсън, предизвести няколко пъти, че има намерение да обвърже по-нататъшната помощ за Украйна с по-строгия надзор на южната граница на Съединени американски щати. Лидерът на републиканското малцинство в Сената на Конгреса Мич Макконъл се изрече в сходен дух. Дебатите сред ръководещата Демократическа и опозиционната Републиканска партия в Съединени американски щати по тези въпроси не престават.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР