В момента Лудогорец има цели 7 крила - Кирил Десподов,

...
В момента Лудогорец има цели 7 крила - Кирил Десподов,
Коментари Харесай

Делев: И вратар ще бъда, ако треньорът каже

В момента Лудогорец има цели 7 крила - Кирил Десподов, Бърнард Текпетей, Жоржиньо, Раи Нашименто, Кайо Видал, контузения Рик Джонатан и Спас Делев, който обаче се употребява с доверието на своя треньор Анте Шимунджа. Той влезе като запаса против Андерлехт при триумфа с 1:0, а против Славия откри резултата. Това бе гол номер 50 за Делев в родния хайлайф. Бързакът от село Ключ се съгласи да даде изявление за " Мач Телеграф " преди реванша против Андерлехт на именития стадион " Констант Ванден Сток ".

- Спасе, по какъв начин видя Андерлехт в първия мач и какви са възможностите на Лудогорец да ги отстрани след триумфа с 1:0?

- Ако бъдем съсредоточени и всички сме дружно като тим, имаме доста огромен късмет да отстраняваме Андерлехт. Видяхме, че имат доста класни футболисти, които съумяват да основават обстановки за гол пред нашата врата, само че е радващо, че в Разград не съумяха да ги осъществят. От друга страна се надявам възможностите, конто пропуснахме в първия мач, да ги осъществяваме в реванша.

- Кое е по-важно за Лудогорец - купа или пробив? Защото треньори и шефове споделят, че приоритет е първото място в България, само че в профил наподобява друго.

- Титлата е значима, само че ние си приказваме и между тях в тима, че шампионатът Лига на конференциите е доста значим. Всеки мач е от голяма важност за Лудогорец, даваме най-хубавото от себе си, с цел да побеждаваме.

- Конкуренцията при крилата в Лудогорец е сериозна, само че все пак за теб постоянно има място...

- В Лудогорец постоянно е имало и ще има положителни футболисти. Такава конкуренция е плюс за всички. Така даваме максимума от себе си в тренировки и мачове. Пак го споделям - в Лудогорец има доста положителни играчи и всички се борят за мястото си. Треньорът обаче взема решение кой ще играе.

- Как би коментирал борбата за купата?

- Тази година е много оспорвано. Надявам се в края на сезона ние да сме спечелили.

- Срещу Славия вкара своя гол номер 50 в елита. Кой ти е най-съществен от всички?

- Не го знаех, от " Мач Телеграф " го научих. Всички голове са значими. Нямам избран обичан. Важното е да оказвам помощ на тима, тъй като по този начин вървим напред.

- Вече си една година в Лудогорец. Как се чувстваш и привикна ли в Разград?

- Чувствам се съвършено. Доста добре ме одобриха всички. Свикнах към този момент в Разград. Аз и в Кърджали живях, и на други места. Отдавам се на футбола и мисля единствено за играта.

- Игра в Турция, Испания и Полша. Къде се усещаше най-добре?

- В Полша престоят ми беше много добър. Там играех най-силно в моята кариера. В началото започвах да изучавам полски, хората ме одобриха добре, радваха се, че говорех полски, изкарах три невероятни години.

- Там си играл с Якуб Пьотровски. Какво би споделил за него?

- Куба е доста амбициозно момче. Страшен експерт е. Играл е и в Германия, и в Белгия. Пожелавам му да играе и в доста по-голям тим.

- Нима по какъв начин да не те запитвам за Арда. Следиш ли какво се случва в Кърджали?

- В Арда изкарах 2,5 години. Беше в действителност положително време. Радвам се, че направиха много добър тим, проследявам ги, имат млади играчи, мощен треньор. На прав път са. Привличат положителни футболисти. Показват, че имат доста огромно израстване. Стискам палци за тях като се изключи мача с Лудогорец.

- А следиш ли ЦСКА?

- Като виждам мачовете, виждам, че имат колектив. Играят добре сега. Започнаха и почитателите да вървят още веднъж на стадиона. Ние обаче гледаме нашия си тим. Ние сме значими - нашата игра и нашите победи.

- В подготовката ти се наложи да играеш като десен бек. Как се стигна до това необичайно решение?

- Имах диалог с треньора преди началото на подготовката. Казах му, че няма проблем да бъда десен защитник. Не съм играл преди този момент на тази позиция. Аз съм подобен човек - извършвам. Професионалист съм. И вратар да ме сложат, и вратар ще бъда.

- В националния тим игра нападател, а в Лудогорец бранител... Как виждаш обстановката с новия селекционер Младея Кръстанч?

- Работи доста вярно. Залага на млади момчета, сплотява колектива, мисля че е на прав път и това се вижда от резултатите.

- Може и България да се класира на Евро 2024?

- Имаме огромни шансове, само че всичко зависи от нас.

- За край - защо мечтаеш през 2024 година?

- Аз и моето семейство да сме живи и здрави. Да сме отново първенци с Лудогорец и колкото се може по-далеч да стигнем в Европа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР