В момента, когато вчера от парламентарната трибуна се четяха декларации

...
В момента, когато вчера от парламентарната трибуна се четяха декларации
Коментари Харесай

Възраждане осъдиха действията на македонското МВР срещу група деца, които се срещнаха с Радев

В момента, когато през вчерашния ден от парламентарната естрада се четяха заявления за Илинденско-Преображенското въстание, по предписание на министъра на вътрешните работи на Северна Македония Оливър Спасовски " стартира развой против 32 деца под 14 години, които от през вчерашния ден са в развой на разпити в прокуратурата, в полицията в Македония ", разгласи Костадинов. И попита каква е виновността на тези деца.

Те са от едно детско креативно учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " в Битоля и са взели участие в план " Малък Битолски Монмартър ", уточни водачът на " Възраждане ". По думите му в границите на този план тези деца идват предходната седмица в България и вземат участие в разнообразни мероприятия, като при едно от тях се срещат с български политици и това, съгласно министъра на вътрешните работи Спасовски, е съображение те да бъдат разпитвани, " тъй като са правили политическа активност ". Тези репресии по отношение на деца не са изолирано събитие, а банална процедура през последните години, съобщи Костадин Костадинов. Те са зачестили изключително от предходната година насам, когато беше вдигнато ветото пред участието на РСМ в Европейски Съюз. Тогава България насърчи всички антибългарски дейности, акцентира той.

Вчера уеб страницата " Независен " заяви, че Министерство на вътрешните работи в Северна Македония е изпратило до прокуратурата в Битоля сигнал против управлението на " Малък Битолски Монмартър ". Това е съобщил в Битоля по време на самодейността си " Отворен кабинет " министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски. " Апелирам, освен за този случай, да се повдигат наказателни обвинявания и да се взимат показания, с цел да могат институциите да подхващат дейности. Не е належащо да започваме каузи единствено по сигнал. След като прокуратурата е известена, към този момент има произвеждане ", споделя Спасовски, представен от изданието.

Ако България не реагира, тези случаи ще не престават за да се насажда боязън от всеки един контакт със страната ни, даже деца да идват у нас единствено, с цел да рисуват на асфалт с тебешир дружно със свои сънародници от България, се споделя в декларацията на " Възраждане ". Ако и този път институциите не реагират на това предизвикателство към нас, " идващия път може да има убити хора, тъй като знакът, който даваме към тази страна е " бийте българите, репресирайте ги, вкарайте ги в режим на апартейд, убивайте ги, това не е проблем за България ", се споделя в декларацията на " Възраждане ". За България щеше да е проблем, в случай че беше станало нещо с " някой украински така наречен емигрант ", съобщи Костадин Костадинов. За Министерство на външните работи е проблем, в случай че излезе някакъв колаж с някогашен министър на външните работи, това е мотив незабавно да се задействат, тъй като карикатурата е доста " съществено " закононарушение, означи той. " Също по този начин, това е доста сериозен мотив за деяние на посланиците на европейските страни у нас, те също незабавно осъждат карикатури, само че нито един от тях не видях да излезе с остра декларация, осъждаща обстоятелството, че се " разпитват деца под 14 години в полицията и в прокуратурата ", добави водачът на " Възраждане ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР