В момента жени заемат много от постовете, които контролират най-голямата

...
В момента жени заемат много от постовете, които контролират най-голямата
Коментари Харесай

Какво става, когато жени управляват икономиката?

В момента дами заемат доста от постовете, които управляват най-голямата стопанска система в света, и се пробват да я изправят на крайници.

Министърът на финансите Джанет Йелън, министърът на търговията Джина Раймондо и непрекъснатият търговски представител Катрин Тай заемат топ позиции в администрацията на президента Джо Байдън. Жени са и доста от икономическите му съветници, както и близо 4 % от доказаните назначения на държавно равнище.

Тези дълбоки преобразувания може би към този момент се отразяват на икономическата политика. Новият спомагателен проект за 2.3 трилиона $, показан от Байдън предходната седмица, включва 400 милиарда $ за финансиране на " стопанската система на полагане на грижи ". Мерките са ориентирани в поддръжка на работни места в домовете или локалните общности, свързани с грижите за деца и възрастни хора - работа, нормално осъществявана от дами, която в предишното като цяло оставаше незабелязана.

Планът планува и стотици милиарди за превъзмогване на расовите неравенства и неравнопоставеността сред градските и селски региони, основани частично от предходни стопански, търговски и трудови политики.

По думите на Йелън насочването на вниманието към " човешката инфраструктура " и признатия по-рано тази година избавителен проект за 1.9 трилиона $ би трябвало да доведат до доста възстановяване на ситуацията на дамите, чийто дял от работната мощ бе на 40-годишен най-малко даже преди пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР