В момента жената е в стабилно състояние, в съзнание, но

...
В момента жената е в стабилно състояние, в съзнание, но
Коментари Харесай

Транспортираната до София със Спартан родилка е в стабилно състояние, но рисковете остават

В момента дамата е в устойчиво положение, в схващане, само че никога още не можем да кажем, че рисковете са отминали. Това съобщи на брифинг проф. доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на " Майчин дом " по отношение на родилката, която беше превозена от Балчик до София със аероплан " Спартан ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Жената е докарана в столичната болница с остра кръвозагуба, откакто преди този момент е родила близнаци. Раждането е осъществено с цезарово сечение, изясни шефът на " Майчин дом ". Специалистът добави, че на родилката е осъществена " огромна интервенция ".

Д-р Костов уточни, че не е виждал толкоз добра логистика, при която Министерство на здравеопазването и Министерство на защитата са си взаимодействали. На двадесетата минута от кацането със самолета в София дамата беше в операционната зала, сподели той, като благодари и на Спешната помощ. По думите му здравният министър е провел цялата акция към превозването на родилката.

Костов изрази оптимизъм за положението на пациентката и благодари на съдовите хирурзи от болница " Проф. доктор Александър Чирков ", които са били част от екипа.

На въпрос от кое място са се появили затрудненията при дамата, доктор Костов разяснява, че при интервенцията се е видяла огромната кръвозагуба и хематом. Не можем да кажем на какво се дължи това, добави той.

Костов описа също, че дамата не е била интубирана. Операцията е траяла три часа. Специалистът сподели, че през нощта ще се следи за кръвозагуба. Костов изясни, че има обезпечени задоволително количества кръв за момента.

Анестезиологът доктор Георги Пенев добави, че пациентката е нормализирана, само че е в извънредно тежко общо положение.

От " Майчин дом " споделиха, че близнаците, на които дамата е дала живот, са в болничното заведение в Силистра.

В отговор на въпрос доктор Костов удостовери, че съществуването на медицински хеликоптер е щяло да улесни работата на експертите в дадената обстановка. Като доктор съм извънредно " за " това да имаме, колкото се може, по-бързо този съвременен авиационен транспорт в полза на пациента, разяснява той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР