В момента имаме стабилизирани цени в животновъдството. Винаги, когато има

...
В момента имаме стабилизирани цени в животновъдството. Винаги, когато има
Коментари Харесай

Министър Порожанов разкри ще скачат ли цените на храните

В момента имаме нормализирани цени в отглеждането на животни. Винаги, когато има повишение на цената на тока има прогнози за повишаване на цените на храните. Токът е съставен елемент на себестойността на даден артикул, само че повишаването няма да е фрапантно. Това сподели министърът на земеделието и храните Румен Порожанов в ефира на БТВ.

„ Най-вече в производството се получават дотации, с които производителите се подкрепят, тъй че повишението не би трябвало да е високо “, добави той. На въпрос безвредна ли беше трапезата ни по време на коледните и новогодишните празници, министърът на земеделието съобщи: „ Извършени бяха над 2800 инспекции на местата за произвеждане и търговия на хранителни артикули. За страдание нарушаванията се повтарят. Това са липса на документи за генезис на стоката, изминал период на валидност, липса на условия за вярно предпазване. Имаме унищожени към 400 тона негодни храни “.

„ Двоен стандарт при храните в Европа и в Българи има “, призна Румен Порожанов. „ Темата ще продължи и през актуалната година. Констатациите са за разнообразни съставки в продуктите. Стартирала е единна методология, която да бъде утвърдена от Европейски Съюз и да се направи огромно проучване. казусът е в другите съставки и цените. Има разнообразни артикули сред Австрия и Германия. Това е обидно като консуматори. Това е са нелоялни търговски практики “.

„ Без единно европейско законодателство няма да можем да отстраним казуса “, счита земеделският министър. Като една от аргументите Порожанов уточни, че има избрани артикули има недостиг. „ Ще посветим първите сесии на Съвета на Европейски Съюз на обща селскостопанска политика, на ветеринарната медицина и други “, сподели още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР