В момента имаме много добро обучение от разстояние, но това

...
В момента имаме много добро обучение от разстояние, но това
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Имаме добро онлайн обучение, но цената е прегаряне на учителите

В момента имаме доста положително образование от разстояние, само че това струваше огромно прегаряне на учители и шефове в системата, сподели в изявление Юлиян Петров от Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “. Преди изборите синдикатът насочва към политическите партии собствен лист с оферти за промени в просветителната система.
„ Очакваме от българското обучение куп нови неща. Всички тези нови политики, тези нововъведения, това, което чакаме да забележим – особеното в учебно заведение, в просветителната институция, в детската градина, би трябвало да се финансира по европейски формат, не по български “, разяснява Петров в предаването „ Преди всички “.
По думите му единствено нарастването от учителските заплати не е задоволително. За да има привличане и задържане на млади преподаватели в учебно заведение, е належащо да се създаде комплекс от принадлежности.
В момента в синдиката вършат изследване какъв брой млади учители са излезли от системата за последните пет години, когато е трябвало да бъдат интегрирани.
Относно предлагането за второкласен труд за учителите Юлиян Петров уточни, че „ даже преди 50 години учителят не е работил 4 часа “, а по време на отдалеченото образование работните часове на ден стигали до 12 поради подготовката на преподавателите за работа в нова среда. Извън 6-те часа, които би трябвало да вземе с учениците, учителят има още куп отговорности, добави той.
От Синдикат „ Образование “ считат, че в случай че се одобри философията за поддръжка на учителите с комплекс от ограничения, пари ще се намерят. Синдикалистите оферират да вземем за пример след всеки 4 отработени години, петата да бъде употребена от учителя като заплатен отпуск и да се употребява за рехабилитация.
По тематиката за премахването на националното външно оценяване след 4 клас Петров разясни, че у нас „ учениците минават по някаква бърза писта сред 1 и 4 клас “ и каквото е да са усвоили от образователния материал, минават в пети.
„ Това е огромен недостиг, огромна загуба, огромно несъвършенство на началния стадий в учебно заведение. “
Юлиян Петров подчертава върху огромното натоварване на учениците и върху това, че каквото и да се приказва за облекчение на образователното наличие, „ това не се случва заради разнообразни университетски въздействия “.
„ Малко прекаляваме с размера познания “, уточни още Петров.
Според Юлиян Петров рецесията с ковид през последната година в случай че не е генерирала съответно нови хрумвания за просветителни политики, то е катализирала някои от старите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР