„В момента България е в зелената зона. До дни, максимум

...
„В момента България е в зелената зона. До дни, максимум
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването Петров: Затягаме мерките до дни!

„ В момента България е в зелената зона. До дни, най-много до понеделник, ще влезем в оранжевата зона. Ще има известно стягане на ограниченията, главно става дума за стягане на противоепидимичния надзор “, посочи доктор Петров пред bTV. Затягането на ограниченията ще засегне на първо място заведенията навън. Например, нощните заведения по морето, където ограниченията за отдалеченост и предотвратяване не се съблюдават. Друг евентуален източник на разпространяване на рисковия вирус са скупчванията по границите и директното прекосяване на гастербайтерите от Турция за Западна Европа.

Д-р Петров посочи, че ще се засилят ограниченията по граничните пунктове и местата за отдих по пътищата, където минават гастербайтерите. Той уточни, че към този момент са извършени срещи с Министерството на туризма, а през днешния ден най-вероятно ще има такава и с туристическите асоциации. Заразяванията не стават на плажа, а най-много в заведенията за хранене по морето, сподели още доктор Петров. Той изясни, че в случай че растежът на заболелите продължи, тогава не е изключено да влезем и в алената зона, където противоепидимичните ограничения ще бъдат много по-строги.

Д-р Петров прикани да използваме оставащото време за имунизиране на хората, които към момента не са го създали, с цел да ограничим разпространяването на ковид. Той изрази удивление от изявленията, че е належащо политическо решение за слагането на третата доза. „ Поставянето на трета доза изисква експертно решение. То би трябвало да бъде утвърдено от регулаторен орган, в тази ситуация Европейската организация по медикаментите. Най-вероятно ще се стигне до нейното слагане “, разясни доктор Петров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР