В момент, когато цените на енергията стават плашещи, германският министър

...
В момент, когато цените на енергията стават плашещи, германският министър
Коментари Харесай

Германия най-накрая преосмисля позицията си относно ядрената енергия

В миг, когато цените на силата стават плашещи, немският министър на стопанската система Роберт Хабек още веднъж упорства атомните електроцентрали, които трябваше да бъдат затворени, да останат в употреба за по-дълго време.

Министерството преглежда евентуален проектозакон за улеснение удължаването на работата на атомните централи, писа Der Spiegel.

Още в средата на август Германия обмисля концепцията нуклеарните уреди да продължат работа, въпреки че предходната година стартира трескава подготовка за затварянето им,

Страната обмисля концепцията за удължение на живота на централите от месеци откакто доставките от страна на Русия към този момент са несигурни.

Тъй като цените електрическата енергия в страната скочиха над 500 евро за мегаватчас на Европейската енергийна борса за първи път с утежняването на енергийната рецесия. Ето за какво най-голямата стопанска система в Европа евентуални ще " отсрочи " затварянето на последните си три нуклеарни уреди.

Според държавни източници обаче решението за удължение на живота на атомните електроцентрали към момента не е публично признато от кабинета на немския канцлер Олаф Шолц и към момента се нуждае от гласоподаване в Народното събрание, писа Oilprice, цитирайки WSJ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР