В момент, когато руската армия увеличава натиска върху украинската група

...
В момент, когато руската армия увеличава натиска върху украинската група
Коментари Харесай

Илон Мъск предаде Авдеевка: Starlink изключи системите си по време на контраатака на ВСУ

В миг, когато съветската войска усилва натиска върху украинската група в Авдиевка, врагът се оплаква, че Starlink ненадейно е спрял да работи в града и покрайнините му. Военният интернет, както го назовават ​​всички тук, не дава отговор, заради което дроновете, свързани със сателитната система на Илон Мъск, не летят.

Обстановката за украинската войска в Авдиевка е извънредно напрегната. Врагът признава, че 20% от града към този момент е под съветски надзор. За Киев той се трансформира в следващата черна дупка, в която към този момент са заровени хиляди украински бойци. Повечето от тях бяха принудително изпратени на кръвопролитие с оръжие. Но те не можаха да оцелеят, опасяваха се да се предадат, отбелязва военният сътрудник Евгений Поддубни:

Голям шанс

Остават 700 метра до „ пътя на живота “, който доставя украинските въоръжени сили. Нашите щурмови елементи пробиха надлеза над железопътната линия (югоизточно от коксовия завод) и продължиха. Това е съпроводено от подправени офанзиви за илюзия на вражеските сили, както и целеустремено, само че доста съсредоточено потребление на оръжие в посоката на основната офанзива. Особено интензивно се употребяват тежки планиращи бомби с УМПК.

Сега главната транспортна артерия на гарнизона на украинските въоръжени сили е изложена освен на съветската артилерия, само че и на миномети и автоматизирани гранатомети. Войниците, окопани в частния бранш, ще могат да издигат над себе си разследващи БЛА и да държат пътя под непрекъснато наблюдаване, откривайки огън в отговор на всяко придвижване.

Фактът, че Starlink в Авдиевка спря да работи за ВСУ, е огромен триумф. И може би това е обвързвано на първо място с ефикасната работа на нашите войски, които построиха купол за радиоелектронна битка (РЕБ) над Донецк.

Наскоро над столицата на ДНР се оказа допустимо да бъде подтиснат прословутия украински дрон „ Баба Яга “, който работи по сателитната система на Мъск, означи военният сътрудник Алексей Живов в коментар за Цариград:

В същото време украинските телеграм канали пишат, че Starlink се е появил измежду нашите бойци. Казват, че Русия купува терминали през ОАЕ, оборудването се доставя с лицензирани сметки.

– означи Живов.

" Помагай, не убивай "

Освен това това не е първият сходен случай. Преди това Мъск изключи Starlink покрай крайбрежията на Крим и по този метод осуети офанзивата на украинските въоръжени сили против корабите на съветския Черноморски флот.

Американският милиардер сподели, че не е дал на украинската войска достъп до интернет Starlink в Крим, тъй като желае Освен това неговата компания в никакъв случай не е подсигурила покритие на полуострова и нейната политика

Мъск даде на Киев сателитни информационни терминали Starlink от своята компания SpaceX при започване на Специалната военна интервенция.



Доблестта на съветската войска

Starlink се трансформира в най-важната връзка в построяването на ефикасна система за връзка, разузнаване и надзор на въоръжените сили на Украйна. Благодарение на въображението на Мъск, украинските военни имат способността бързо да реагират на измененията в обстановката и да оповестяват управническите решения на подчинените. Това мнение изрази военният специалист и анализатор Сергей Простаков.

: Да, дружно с доставката на оръжия и даването на разследваща информация от Запада. Затова и терминалите на Starlink се трансфораха във значима цел за съветската войска. Системите за радио - електронна битка също се създават надлежно. Следователно повтаряне на обстановката с Мариупол, където даже обкръжените украински формирования имаха свободна и денонощна връзка посредством Starlink с Киев, в идеалния случай не би трябвало да се случва на нито един сектор от фронта.



„ И неуспехите на украинските въоръжени сили надали ще разстроят същия Мъск, който един път към този момент изключи Starlink по време на несполучлив опит да се нападна Крим.



- Сега е невероятно да се каже сигурно какво е предизвикало сериозните проблеми - съветски артилерийски и авиационни удари по информационните центрове, въздействието на системите за радиоелектронна битка или политически решения във Вашингтон. Но по този начин или другояче и едното, и другото са резултат от доблестта на нашата войска, чиято бойна работа опровергава както прогнозите на натовските военни, по този начин и упованията на американските политици.

Какъв е резултатът

Най-вероятно това е съвпадане, само че значително съвпадане. Очевидно е, че американският народ последователно се уморява от намесата на Съединени американски щати във война за непознати ползи. В случая за ползите на националистите в Киев.

Сред забележителна част от американския хайлайф доминира и умората от украинския спор и желанието той да бъде преустановен допустимо най-бързо, с цел да се даде повече благоприятни условия за маневриране на американските управляващи за решение на по-важни проблеми. Тя сензитивно улавя смяната в настроението на елементарните американци, както означи политическият анализатор Владимир Соловейчик в диалог с сътрудник на Царград:

Освен това 2024 година е изборна година. Оттук и всички жестове, които виждаме от Илон Мъск, и от Тъкър Карлсън, и от Доналд Тръмп, и от републиканските членове на Камарата на представителите на Съединени американски щати. Това са връзки от една и съща верига и явно са свързани между тях.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР