В много котловинни райони от западната половина от страната сутринта

...
В много котловинни райони от западната половина от страната сутринта
Коментари Харесай

Горещо и предимно слънчево време до събота

В доста котловинни региони от западната половина от страната сутринта температурите паднаха извънредно ниско, в следствите на мощния вятър от последните дни и студената въздушна маса, отаена в приземния пласт - в София минималната температура е едвам градус над нулата.

Вятърът през днешния ден ще бъде сдържан, с посока от северозапад. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София - към 23°. Ще доминира слънчево време, с повече облаци в североизточните региони и в планините, като на обособени места там за малко ще превали.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде безоблачно, а вятърът краткотрайно ще отслабне, само че на следващия ден сутринта още веднъж в някои котловини минималните температури ще са по-ниски от нормалните за сезона.

Ще доминира слънчево време, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, само че без основни превалявания. Северозападният вятър още веднъж ще се усили, най-вече в Дунавската низина и западната част от Горнотракийската равнина. Максималните температури ще останат без смяна - сред 23° и 28°.

Слънчево ще бъде и в планините, с повече облаци след обяд, само че без основни превалявания. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще останат без основна смяна и в курортите ще са от 11 градуса на Алеко, до 21 в Банско.

По-хладно от нормалното ще се задържи и на следващия ден на Балканите. Тъкмо противоположното ще бъде на Пиренейския полуостров и във Франция - оптималната температура в Мадрид ще бъде към 41°. В източната половина от континента ще е облачно, с местни краткотрайни превалявания и гръмотевици.

У нас, в дните до събота в това число ще остане най-вече слънчево, а оптималните температури последователно ще се покачват и още веднъж в доста региони ще надвишават 30°. В неделя, по прекосяването на леден атмосферен фронт, тук-там ще превали и прегърми, вятърът ще се ориентира от северозапад, още веднъж ще се усили и едва ще захладнее.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР