В Министерството на здравеопазването взехме решение да предложим на Информационно

...
В Министерството на здравеопазването взехме решение да предложим на Информационно
Коментари Харесай

Здравният министър: Извинителните бележки за учениците ще отпаднат

В Министерството на здравеопазването взехме решение да предложим на " Информационно обслужване "  и на Министерството на образованието и науката да анулира напълно медицинските бележи за учениците и да се употребява амбулаторният лист. Това сподели в предаването " Защо, господин министър " по БТВ министърът на опазването на здравето проф..

В момента за бележките за отсъствията на учениците по болест се заплаща и всеки общопрактикуващ доктор самичък дефинира цената. В последна сметка тя варира от 4 лева до 60 лева

Имаме кардиналното утвърждение за отпадането на бележките от Българския лекарски съюз. Очакваме това нещо да се завърши в най-скоро време. Сега здравната записка добавя това, което се прави от общопрактикуващия доктор по принцип. Когато се прави един обзор, се издава амбулаторен лист и този амбулаторен лист би трябвало да бъде признат от образователното заведение за здравна записка, посочи проф. Хинков.

Относно предстоящата от доста възпитаници грипна почивка здравният министър разгласи, че в осемте области, оповестили грипна зараза – Плевен, Смолян, Пловдив, Габрово, София-област, Варна, Бургас и Пазадржик, плюс София-град, евентуално ще се премине към онлайн образование.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР