В Министерството на външните работи в момента работят 26 служители,

...
В Министерството на външните работи в момента работят 26 служители,
Коментари Харесай

В Министерството на външните работи в момента работят 26 служители, които са били агенти или сътрудници на бившата ДС

В Министерството на външните работи сега работят 26 чиновници, които са били сътрудници или сътрудници на някогашната Държавна сигурност. 8 от тях не престават да работят там, макар че са над пенсионна възраст. В последните над три години, от началото на 2019 година, в Министерство на външните работи има новоназначени, преназначени или пък уволнени.
 Отговор Отговор Източник: Eurochicago.com

В отговор на Заявление по Закона за достъп до социална информация до Министерството на външните работи на Р България (вх. № ЗДОИ-44 от 19.05.2022 г.), изпратено от редакцията на Eurochicago.com, от Министерство на външните работи ни изпратиха желаната информация по отношение на следните въпроси:

1. Какъв е броят на чиновници в Министерство на външните работи, някогашни сътрудници или сътрудници на Държавна сигурност? Колко от тях са над пенсионна възраст?
2. За изтеклия интервал от три години (от началото на 2019-а до днешна дата) има ли новоназначени, преназначени и уволнени чиновници на Министерство на външните работи, които са някогашни сътрудници или сътрудници на Държавна сигурност?
3. Сред уволнените има ли такива, които са взели компенсации за уволнението си?
Публикуваме предоставената ни информация.
По въпрос 1:
26 (двадесет и шест) чиновници, от които 8 (осем) чиновници – над пенсионна възраст;
По въпрос 2:
За интервала от началото на 2019 година до сегашния миг има новоназначени, преназначени чиновници и такива, чието правно отношение с Министерство на външните работи е било прекъснато.
По въпрос 3:
При преустановяване на правното отношение на чиновниците е изплатено полагаемото се, според нормативната уредба, обезщетение за необработен заплатен годишен отпуск и/или обезщетение при преустановяване заради добито право на пенсия за застрахователен стаж и възраст.
 Министерство на външните работи Министерство на външните работи Източник: Zonanews

Да обобщим: От предоставената информация е видно, че в българското Външно министерство сега работят 26 чиновници, които са били сътрудници или сътрудници на някогашната Държавна сигурност. 8 от тях не престават да работят там, макар че са над пенсионна възраст.

В последните над три години, от началото на 2019 година, в Министерство на външните работи има новоназначени, преназначени или пък уволнени някогашни сътрудници или сътрудници на Държавна сигурност. На уволнените чиновници на министерството, някогашни сътрудници или сътрудници на Държавна сигурност, са били изплатени компенсации за необработен годишен отпуск и/или заради добито право на пенсия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР