В Министерството на външните работи (МВнР) е постъпила информация за

...
В Министерството на външните работи (МВнР) е постъпила информация за
Коментари Харесай

Пребиха председателя на българско сдружение в РСМ, настанен е в болница

В Министерството на външните работи (МВнР) е постъпила информация за осъществено през днешния ден нахлуване против ръководителя на сдружението на локални българи в Северна Македония " Шемето "  в град Струга. По предварителни данни на потърпевшия е оказана здравна помощ и той е настанен в локално болнично заведение.

Служител на Генералното консулство на България в Битоля е изпратен на място и към този момент се намира в Струга, оповестиха от външното ни министерство.

Към момента се обясняват обстоятелствата към случая и става дума за закононарушение от ненавист.

По рано за побоя над Бекир Кадриески съобщи Нова телевизия, като информацията беше доказана от него пред медията.

Побоят е станал към 14.30 ч. Мъжът твърди, че е бил съборен на земята и ритан. Удрян е и с ръце. Докато е обичай, е бил обиждан на етническа основа с думите " замърсен българин " .

Кадриески е жител на РСМ и български паспорт, само че заявява, че е с българско съзнание.
 Вътрешна македонска революционна организация предизвестява новия кабинет за Северна Македония
Вътрешна македонска революционна организация предизвестява новия кабинет за Северна Македония

Свидетели сме на нападателна дипломатическа атака на Скопие

От ГЕРБ разясняват във " Facebook " случая като следващ жесток акт на принуждение против жител на Република Северна Македония с българско съзнание. " Председателят на сдружението на българите " Шемето " Бекир Кадриески е бил грубо пребит в град Струга. Остро изричаме своето отвращение и осъждаме този следващ акт на непровокирано принуждение против наш съотечественик ", се споделя в позицията. От партията декларират, че в случай че информацията, че се в случай че се удостовери, че побоят над Кадриески е бил съпроводен от думите " замърсен българин ", случилото се ще съставлява рисков рецидив и по тази причина ще упорстват по всички вероятни интернационалните канали закононарушението да бъде подробно разследвано, а виновниците - осъдени с цялата суровост на закона .
 За трети път отложиха съвещанието по делото за побоя над Пендиков
За трети път отложиха съвещанието по делото за побоя над Пендиков

юристът на подсъдимия Илия Спасески демонстративно напусна залата

Припомняме, че секретарят на българския клуб " Цар Борис III " в Охрид Християн Пендиков в македонския град на 19 януари, а на 10 май той след гала се в Гербовата зала на " Дондуков " 2. Властите в Скопие пък одобриха закон, с който в страната, а против техните ръководители повдигнати обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР