В Министерството на правосъдието се проведе национално съвещание с професионалното

...
В Министерството на правосъдието се проведе национално съвещание с професионалното
Коментари Харесай

Надзирателите събраха 2082 подписа срещу управлението на системата на затворите

В Министерството на правораздаването се организира национално заседание с професионалното управление на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", началниците на затвори и ръководителите на 7-те регионални служби " Изпълнение на наказванията ", които управляват секторите " Арести " и " Пробация ". 

Основен фокус бе реорганизацията на работното време в местата за отнемане от независимост , в това число с отчитане на досегашния опит, оповестиха от министерството. " Министерството на правораздаването ще продължи с поетапното въвеждане на 12-часов график на работа на надзорно-охранителния състав на пандизите. Ще се съобразяваме с практическите усложнения по места, само че вземане предвид не значи оттегляне ", акцентира министър Зарков. Реорганизацията цели най-много възстановяване на качеството на работата и изискванията на труд, безапелационен бе той. От правосъдното министерство означават, че всеобщото поетапно прекосяване на 12-часови смени стартира тази година, а в пандиза Варна по този начин се работи от 2018 година Ресорният заместник-министър Мария Павлова съобщи, че Европейският комитет срещу изтезанията от години насочва рекомендации в тази тенденция и към този момент изисква България да уточни съответни периоди, в които 24-часовите смени ще бъдат отстранени.
 Надзирателите още веднъж излизат на митинг
Надзирателите още веднъж излизат на митинг

Настояват за нарастване на минималната работна заплата на 850 лева

По рано от Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) оповестиха, че по време на съвещанието ще внесат подкрепена от 2082 души подписка против цялостното ръководство на човешките запаси в системата на пандизите. Тя е съпроводена с писмо до служебния правосъден министър Крум Зарков, заместничката му му Мария Павлова и шефа на основна дирекция " Изпълнение на наказванията " Ивайло Йорданов. " Искрено се надяваме, решенията, които налагате, да не станат причина за пораждане на, или още по-лошо, серия от произшествия. Кой от Вас ще поеме отговорност? От ръководството Ви досега прави усещане, че не се интересувате от мнението на Синдикат на чиновниците в пандизите в България и не коригирате към този момент взети решения въз основата на наши мнения, само че в никакъв случай не е късно да се съобразите с мнението на дейните чиновници, директно наранени от обстановката, застанали с възгледа си, имената и подписа си ", се споделя в писмото.

От синдиката показват, че подписката отразява оценката на комулативния резултат от политиката на Министерството на правораздаването във връзка с третирането на чиновниците от надзорно-охранителния състав в системата на основна дирекция " Изпълнение на наказванията " и е имала имаше за цел да дефинира общото разбиране и настройките измежду чиновниците, поискали да изразят мнение.

От ССЗБ акцентират, че почти 70% от чиновниците от надзорно-охранителния състав в систематата не утвърждават налаганите промени по промяна на режима , при неуважение на синдикалните мнения, неявяване на насоки за сложно развиване на системата и прилепяне с операции и властнически средства да се откажат от настояванията си.
 Надзирателите стачкуват основно поради прекосяването на 12-часов работен ден, съгласно Министерство на правосъдието
Надзирателите стачкуват основно поради прекосяването на 12-часов работен ден, съгласно Министерство на правосъдието

Служебното правосъдно министерство обаче изрично не се отхвърля от смяната

Към изразените в подписката претекстове, от синдиката прибавят още: " От години Синдикат на чиновниците в пандизите в България приказва и упорства за потребност от смяна, освен в системата на пандизите, само че и в целия бранш за сигурност, във връзка с който всички ръководещи се провалиха със съмнителни и рискови управнически решения , които са в основата на огромния брой сериозни събития, които се случват, като някои от тях стават известни на обществото, само че други, да вземем за пример тези в пандизите и арестите, остават скрити ".

От ССЗБ означават също, че всяка вербална и физическа експанзия над чиновници, актовете на самонараняване, случаите на суицидно държание, осуетени от чиновниците, смъртни случаи и самоубийства, сбиванията, пострадванията и арестите са оставени " на плещите " на затворническия личен състав. " Не можем да продължаваме по този начин. Напрежението, което се изпитва е непрекъснато, и чиновниците в пандизите и арестите го схващат добре ", се акцентира в писмото.

Синдикалната организация показва позиция, че системата на пандизите е място, където пазителят на държавния щемпел на Република България би трябвало да стартира да подхваща цялостни и ефикасни новаторски дейности за справяне с последствията от една пенитенциарна политика на оправдаване на нарушителите и намаляване на тяхната виновност, което, от своя страна, отслабва реда и дисциплината.

Според ССЗБ обаче Министерството на правораздаването, вместо да поставя старания за облекчаването на изискванията на труд на чиновниците си, отхвърля да одобри нормативни условия за числеността на личния състав, и подхваща дейности, които в допълнение основават напрежение и не вземат решение съществени проблеми, като високата натовареност, несъразмерното полагане на ексклузивен труд, отсрочения отпуск, заплащането и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР