В Министерството на отбраната подписаха договор за придобиване на бойни

...
В Министерството на отбраната подписаха договор за придобиване на бойни
Коментари Харесай

Черно на бяло това ще са новите бойни машини за спецчастите СНИМКИ

В Министерството на защитата подписаха контракт за придобиване на бойни машини за Силите за специфични интервенции, оповестиха от МО.

СКСО получава 98 машини от 10 вида с друго предопределение на стойност 49 998 000 лв.. Срокът за осъществяване е не по-дълъг от 3 години. Гаранционният интервал е 5 години, в границите на който цялата поддръжка и промяната на консумативите се поема от компанията.



Фирмата-изпълнител поема ангажимент да построи механически център в Пловдив, където да могат да се правят най-леките поправки. Договорът би трябвало да бъде изпълнен до три години, само че от „ САМЕЛ-90 “ се ангажираха да доставят машините по-рано от контрактуваното.

Присъстваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и неговите заместници генерал-лейтенант Димитър Илиев и генерал-лейтенант Цанко Стойков, заместник-министрите на защитата Атанас Запрянов и Анатолий Величков, командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев.



В своето изказване военният министър Красимир Каракачанов акцентира, че с подписването на този контракт се прави още една крачка към повишението на качествата на нашите въоръжение сили.

"С контракта осигуряваме Специалните сили да получат нова техника, с която да бъдат по- ефикасни и потребни при отбраната на територията и другите задачи ", сподели той. По думите му още от началото включването на българската промишленост било тяхна идея. Според него това дело е патриотично. "С парите на българските данъкоплатци да се оказва помощ българската стопанска система ", съобщи Каракачанов.



Командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев пък посочи, че това било исторически миг. По думите му – договорът е извънредно значим, реализиран след доста старания от всички страни, като в границите на преговорния развой са контрактувани най-хубавите вероятни условия.



Матеев акцентира, че има бронирани високопроходими машини с три разновидности, хигиеничен автомобил, тактически коли, отчасти бронирани коли, коли вид коли за спешна помощ и вид рейсове.



Матеев разкри,че е контрактувано и построяването и оборудването на механически център за ремонтни действия, който ще бъде щатно обезпечен с разширението на логистичния батальон на Силите за специфични интервенции. Техническият център ще бъде в Пловдив, където са главната част от формированията на Специалните сили. Той ще бъде на 100 % оборудван от компанията с инсталация, техника, уреди и машини и там ще може да се извършват всички леки поправки.



"Първите машини ги чакаме до лятото на идната година ", съобщи Матеев пред ВТК. Той добави, че ще идват по към 30 на година.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР