В Министерство на правосъдието имаме работна група, която работи по

...
В Министерство на правосъдието имаме работна група, която работи по
Коментари Харесай

Зам.-министърът на правосъдието: Не се припознаваме в БГ варианта на Магнитски, който изтече

В Министерство на правораздаването имаме работна група, която работи по изработването на законопроект за Закон за ограничения, предварителна защита и отбрана на националната сигурност от похищения, свързани с заплаха за икономическата и финансовата сигурност на страната.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по бТВ зам.-министърът на правораздаването Борислав Ганчев.

“В работната група имаме спор за името, което води до това, че не е явен създателят на този законопроект, който изтече. Ние не можем да се припознаем този законопроект като наш и не можем да потвърдим, че той дава отговор на нашите цели и Конституцията, както и на европейското законодателство, в това число на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи”, добави той.

Ганчев съобщи, че в обществото се приказва за БГ закон „ Магнитски “, само че законопроекта, който приготвя правосъдното министерство, не е подобен.

„ Това е закон, който да влиза в деяние, когато български жители или техните сдружения биват включени, да речем, в лист като „ Магнитски “ или да реализират някакви други действия, които да подкопават националната сигурност. Утре имаме среща с бизнеса, с цел да забележим те по какъв начин го виждат и по какъв начин ще се отрази на тяхната активност “, изясни той.

Според зам.-министъра на правораздаването концепцията на законопроекта е да се основат избрани предпоставки за избрани дейности във връзка с някое лице.

Вижте повече във видеото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР