В Мемориалния център в Поточари днес ще се състои възпоменателна

...
В Мемориалния център в Поточари днес ще се състои възпоменателна
Коментари Харесай

В Босна и Херцеговина почитат паметта на жертвите от клането в Сребреница

В Мемориалния център в Поточари през днешния ден ще се състои възпоменателна гала във връзка 28-ата годишнина от геноцида в Сребреница, осъществен от сръбските сили против босненското население в следената от Организация на обединените нации " зона за сигурност " през юли 1995 година

Тленните остатъци на 30 жертви, в това число четирима малолетни, ще бъдат заровени в Мемориалния център в Поточари. Най-младата жертва, която ще бъде заровена тази година, е Елвир Салчинович, който е бил на 15 години, когато е бил погубен, а най-възрастната жертва е Незир Муминович, който по това време е бил на 65 години.

Повече от 50 души са наказани на над 700 години затвор за геноцид и закононарушенията в Сребреница от Международния арбитражен съд в Хага и съдилищата в Босна и Херцеговина. В мюсюлманско-хърватската федерация 11 юли е ден на печал, само че не и на територията на цяла Босна и Херцеговина, защото сръбските министри в Министерския съвет на Босна и Херцеговина се опълчиха на приемането на това решение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР