В Мелбърн репортер беше брутално нападнат по време на протести.

...
В Мелбърн репортер беше брутално нападнат по време на протести.
Коментари Харесай

Нападнаха журналист в Австралия по време на протест против ковид мерките

В Мелбърн кореспондент беше брутално атакуван по време на митинги. Демонстрациите бяха последвани от решение на управляващите да спрат работата на строителните обекти за 2 седмици с аргумента, че с придвижването на хора се форсира разпространяването на ковид.

Гняв и крясъци против управляващите в австралийския щат Виктория, откакто вкараха условието строителните служащи да показват документ, че са имунизирани с най-малко една доза против Ковид-19, с цел да се явят на работа.

Демонстранти против наложителното имунизиране в изблик на гняв чупиха витрини, палиха и скандираха. Охраняваше ги конна полиция, а за разпръскването им бяха използавни гумени патрони и пикантен спрей.

Репортерът на ТВ Севън Пол Даусли, изпратен да отразява митинга, пострада съществено.

" Удариха ме по главата с железна кутия, в действителност боли. Сграбчиха ме за врата, напръскаха ме с урина. А в този момент ме замериха и с кутия с енергийна напитка ", споделя той по време на директно включване.

Нападението против репортера и оператора е снимано. Поредната демонстрация на експанзия против публицисти е част от тревожна наклонност в доста страни, която се ускорява от началото на пандемията.



В началото на септември съперници на имунизирането нахлуха в студиото на словенска телевизия и желаеха да се оповести позицията им. Тогава програмният шеф на медията дефинира случилото се като неприемлива офанзива против публицистиката и демокрацията.

В края на юли минимум седем публицисти станаха обект на словесна и физическа експанзия, до момента в който отразявали митинги във Франция, Италия, Испания и Словакия против ограничения, наложени от държавните управления по отношение на коронакризата, по данни на " Репортери без граници ". От организацията приканиха управляващите да проверяват тези набези и да обезпечат по-добра отбрана на публицистите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР