В Медицински университет (МУ) - София отбелязаха 105 години от

...
В Медицински университет (МУ) - София отбелязаха 105 години от
Коментари Харесай

Отбелязаха 105 години от създаването на Медицински университет-София

В Медицински университет (МУ) - София означиха 105 години от основаването на висшето учебно заведение.

Преди повече от столетие здравната просвета в страната ни откри сигурен кей, с помощта на медиците и обществеността, след доста диспути и не малко старания, сподели ректорът на МУ-София акад. Лъчезар Трайков в приветствието си към присъстващите. Медицинският университет се основава след повече от 30 години след Медицинския факултет, напомни той. Продължаваме да сбъдваме фантазиите си, стремежите на хилядите преди нас, да градим общественост на споделени полезности и да способстваме за развиването на българската медицина, добави акад. Трайков.

Тази година сме решили да допринесем и за по-добър свят, засаждайки по-късно през днешния ден дръвчета в Докторската градина - в чест на тези преди нас и на тези след нас, сподели още той. Ще продължим да бъдем водещата просветителна институция, увери акад. Трайков и напомни редица самопризнания за университета и подписани контракти за съдействие.

 Снимка: БТА

Акад. Трайков връчи дипломите на членовете на академичната общественост, получили научни звания " доцент " и " професор ". На церемонията бяха връчени и Годишните награди на Медицинския факултет за обилни приноси в научноизследователската и преподавателска активност за 2021 година

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР