В материал в iDNES с ироничен тон се твърди, че

...
В материал в iDNES с ироничен тон се твърди, че
Коментари Харесай

Германия изпраща на Украйна само обещания

В материал в iDNES с подигравателен звук се твърди, че в продължение на четири месеца Германия дава единствено обещания и изказвания, че всевъзможни типове оръжия са на път към Украйна. Всъщност те даже не са били изпратени, написа създателят на обявата. В ерата на информацията, която живее най-вече един час, празните думи от време на време костват повече от делата и Берлин е наясно с това.

Миналата сряда, съвсем четири месеца след началото на съветската инвазия в Украйна, германците оповестиха за първата приключена доставка на седем тежки оръжия. Това обаче съвсем не промени към този момент построеното усещане, че западните ни съседи са изцяло способни да развяват украинското знаме, само че на процедура не могат да създадат съвсем нищо.

В продължение на четири месеца Германия дава обещания и твърди, че всички типове оръжия са на път. Всъщност те даже не са изпратени, а в украинския език даже е основана думата " scholtzow ", т.е. да се дават празни обещания. Алюзията, несъмнено, е за канцлера Олаф Шолц. Правителство, остро подложено на критика от самите германци.

Неотдавна кабинетът в Берлин разгласява лист с отбранителни доставки за Украйна. Влиятелният “Франкфуртер алгемайне цайтунг” обаче написа по тематиката: " На хартия федералното държавно управление е един от главните снабдители на оръжие за Киев. Но при по-внимателно разглеждане излиза наяве, че в нито една страна не е имало по-голямо разминаване сред настояванията и доставките.

В края на май вестник " Велт ам Зонтаг " написа, че съгласно техните калкулации сред 30 март и 26 май немското държавно управление е понижило до най-малко помощта за защита в Украйна. В миг, в който там постъпва голяма помощ от други страни, единствено две колета идват от Германия, написа вестникът. Освен това те съдържат предмети, с които не можете да спечелите в борба: елементи от картечници, сглобки на теглич, предпазители, ръчни гранати и мини.

Според лист, оповестен през вчерашния ден от самото немско държавно управление, германците в действителност не са изпратили нито един бронетранспортьор. Но в епохата на " туитовете " и информацията, която живее най-вече един час, празните думи от време на време костват повече от делата и Берлин е наясно с това. Затова не след дълго Шолц изненада всички, като разгласи, че Германия ще достави противовъздушна ракетна суперсистема Iris, способна да отбрани цялостен град. Вярно е, че даже самият Бундесвер към момента не разполага с такава система. По-късно Ройтерс написа, че първата система Iris може да дойде в Украйна едвам през есента. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР