В материал със заглавието Българските медии обединени в бунт срещу

...
В материал със заглавието Българските медии обединени в бунт срещу
Коментари Харесай

Би Би Си: Българските медии обединени в бунт срещу порно журналистиката

В материал със заглавието " Българските медии обединени в протест против порножурналистиката " Би Би Си разказва реакцията на българските медии против обявата на " Пик ", целяща да дискредитира един от претендентите за кмет на София.

" Асоциацията на европейските публицисти стартира самодейност, съпроводена от хаштага #БезПорноЖурналистика, с искане институциите, партиите и частните компании да бойкотират новинарски уеб сайтове, които употребяват неетични практики ", написа в обявата си журналистката Краси Туиг.

Тя е описала и декларацията, която сплоти повече от 30 медии и над 100 публицисти в персонално качество " Днес е денят ", в която се упорства да се постави граница сред публицистиката и изявления, несъвместими с специалността.

" Работата ни, достойнството ни, етиката и разпоредбите ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в акцията за кмет на София по несъответстващ с специалността ни метод. Това не е публицистика. И ние изрично се противопоставяме на опитите да се назовава по този начин. Още по-категорично възразяваме против тези партии и обособени политици, които легитимират сходни " медии " ", като им дават изявленията, канят техни представители на събитията си, заплащат им за рекламни и PR акции по време на избори ", цитират от Би Би Си текста на декларацията.

Медията е цитирала позицията на президента Рунен Радев, с която осъди " нечистата медийна среда " в страната и " целенасоченото разтрошаване на професионалните и етични стандарти в българската публицистика ". Припомнят се и рецензиите му към политици и партии, които обществено осъждат тази " грозна” процедура, а в това време легитимират причинителите посредством тяхната поддръжка и застъпничество.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР