В малкия италиански град Во, близо до Венеция, успяха да

...
В малкия италиански град Во, близо до Венеция, успяха да
Коментари Харесай

Невероятно, но факт: С тези мерки италиански град успя да спре окончателно епидемията COVID-19

В дребния италиански град Во, покрай Венеция, съумяха да спрат епидемията от коронавирусна зараза - през последните пет дни там не се появи нито един нов пациент.

Во, един от първите 11 епицентрове на коронавирусна зараза в Италия, се трансформира в изпитателна площадка за значим епидемиологичен опит. Всички 3 300 поданици на града, в това число и изцяло здрави, бяха тествани за ковид.

Тези, чиито проби се оказаха позитивни, и хората, които са контактували с тях, бяха затворени в строга карантина. При наново тестване след две седмици броят на позитивните проби понижава с 90%, а измежду инфектираните има осем здрави хора, които нямат никакви признаци.

Масово тестване на поданици на Во демонстрира, че за всеки пациент със COVID-19 има 10 инфектирани, чието заболяване протича безсимптомно, сподели пред кореспонденти микробиологът Андреа Крисанти, участник в опита с Во, написа "Поглед инфо ".

Това може да изясни за какво епидемията в Италия стана толкоз тежка още през цялото време. Лекарите откриха ковид в страната едвам откакто той стартира да убива възрастни пациенти в лечебните заведения.

Двата първи диагностицирани случая са на двама мъже с хронични болести, а в един от тях COVID-19 е открит едвам след гибелта. По това време болестта евентуално към този момент много дълго време неусетно се популяризира в градовете и селата на Северна Италия.



Генералният шеф на СЗО Тедрос Адхан Гебрейсус сподели, че Световната здравна организация „ се обръща към всички страни с един елементарен апел - тест, тест и тест още веднъж “. Само по този метод, съгласно специалисти, пандемията може да се популяризира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР