В македонските учебници ще прочетете, че цар Самуил воювaл с

...
В македонските учебници ще прочетете, че цар Самуил воювaл с
Коментари Харесай

Каракачанов: Щом Македония иска приятелство, да си преправят учебниците по история

В македонските учебници ще прочетете, че цар Самуил воювaл с българите. Говорим за това да намерим общия прочит на историята, а не да отстъпваме, с цел да се харесаме на някой в Скопие.

Това съобщи вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов в изявление за БНР.

Днес Скопие излезе с декларация, в която подлага на критика изказването на Каракачанов, че България ще блокира участието на Македония в Европейски Съюз и НАТО, в случай че продължи да изопачава историческите обстоятелства. В нея се споделя, че приятелство, " значи взаимно почитание “, както и „ почитание и за ползите на съседа “.

Шом желаят другарство да си преправят учебниците, категоричен е Красимир Каракачанов.

Той посочи, че комисията, която се събира да реши противоречивите въпроси в общата история на Македония и България, няма никакъв прогрес. " От македонска страна има нахалството да се спори и шикалкави ", добави Каракачанов.

Според него, в случай че не се решат тези несъгласия и съседката ни влезе в НАТО и Европейски Съюз, тя ще може да упражнява напън върху България. " Аз споделям това, което мисля, в прав текст. Не желая моите деца да ме питат след години за какво проспахме тези македонски тарикатлъци ", съобщи вицепремиерът.

Каракачанов уточни още, че няма визия за себе си като човек в Европарламента. По негови думи " Обединени патриоти " ще стартират разискването на евроизборите при започване на 2019 година " Евроизборите са изпит. Хората ще оценят дали тази коалиция прави работи ", съобщи той.

Министърът на защитата сподели, че все още няма искане за усилване на наличието на кораби на НАТО на българските пристанища. Такова искане обаче е отправено към Турция. 

България би трябвало да се ориентира освен по ползите на своите сътрудници, а най-много от своите ползи - да има мир и успокоение в региона на Черно море, съобщи Красимир Каракачанов.

Според него интерес от спора в Азовско море имат президентите Руския и Украйна. Рейтингът на Владимир Путин падна след пенсионната промяна, провокирала всеобщи митинги, а на Петро Порошенко му предстоят избори, уточни вицепремирът
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР