В Ловеч са установени високи нива на амоняк в атмосферния

...
В Ловеч са установени високи нива на амоняк в атмосферния
Коментари Харесай

В Ловеч са установени високи нива на амоняк във въздуха след теч от местно предприятие



В Ловеч са открити високи равнища на амоняк в атмосферния въздух след приключване от локално дружество. В момента заседава спешният щаб към Общината, призован от кмета на града Корнелия Маринова.

Течът на амоняк в предприятието “Мелта “ АД беше открит още във вторник при инспекция на всички виновни институции след подаден сигнал на жители. Едва през днешния ден обаче дойде профилирана лаборатория на Регионалната ревизия по околната среда и водите, която стартира 24-часово премерване на концентрацията на амоняк в атмосферния въздух в региона и към предприятието.

По информация на " Хоризонт " първите данни са посочили високи равнища на амоняк в пъти над допустимите. Това явно провокира кметът Корнелия Марионова да свика спешния щаб по бедствия и повреди.

По информация на жители този аромат на амоняк е към този момент втора седмица и по тази причина те са подали доста сигнали до всички контролни институции.

Самото дружество " Мелта " АД и по-точно неговата хладилна апаратура, от където има тече на амоняк,  се намира директно до къщите на хората и в непосредствена непосредственост до детска ясла, до детска градина и учебно заведение, както и до жилищен квартал " Червен бряг ".

Очаква се какви ограничения и дейности ще предприеме спешният щаб за обезпечаване на сигурността освен на живеещите в региона към предприятието, само че и изобщо на целия град.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР