В Лондон се състоя 75-та церемония по връчване на наградите

...
В Лондон се състоя 75-та церемония по връчване на наградите
Коментари Харесай

Раздадоха наградите БАФТА. Кой обра статуетките

В Лондон се състоя 75-та гала по връчване на премиите БАФТА. Събитието се завърна с традизионния си искра и червен килим, откакто предходната година протече във виртуален формат поради пандемията от COVID-19. Водеща беше австралийската актриса Ребъл Уилсън.

„ Силата на кучето “ и „ Дюн “ получиха най-вече статуетки, съобщи Нова.

Мрачният уестърн " Силата на кучето " завоюва двете най-престижни награди БАФТА на Британската академия за кино и телевизия. Лентата на Джейн Кемпиън получи оценката за най-хубав филм и за най-хубав режисьор. Продукцията имаше осем номинации.

„ Джейн Кемпиън, всичко това, което се случва е с помощта на теб. Ти си визионер, който през последните 30 години със своите киноистории прокарва път за тези, чийто глас е заглъхнал, за малцинствата и неразбраните`, съобщи продуцентът Таня Сегачиян.

Научнофантастичният епос " Дюн " на режисьор Дени Вилньов взе най-вече награди на церемонията, състояла се в “Роял Албърт хол “.

Черно-белият роман " Белфаст " за детството на артиста и режисьор Кенет Брана в Северна Ирландия получи премия БАФТА за най-хубав английски филм. Той имаше шест номинации. 

„ Много благодаря на публиката в Обединеното кралство и Ирландия, че изпълвате киносалоните, с цел да видите кино лентата. Всички приветствате стрийминг революцията, само че не забравяйте огромния екран - той е жив!``, означи Кенет Брана.

В категорията за най-хубава артист оценката на Британската академия за кино и телевизия завоюва Уил Смит за присъединяване си в " Методът Уилямс ”. Джоана Сканлън пък сграбчи наградата за най-хубава актриса за ролята си във кино лентата " След любовта ". 

„ Филмът " След любовта " ​​ е изработен в действителност с доста обич. Кръв, пот и сълзи. BAFTA благодаря ви за признанието!  Благодаря и на BBC за поддръжката към нискобюджетните филми. Благодаря! “, сподели Джоана Сканлън.

Наградата БАФТА за най-хубава актриса в поддържаща роля завоюва Ариана ДеБоуз за облика си на Анита в " Уестсайдска история ".

``Това отличие значи толкоз доста за мен. Във кино лентата аз пея, танцувам, играя, приказвам. Наистина съм поласкана от това самопризнание, тъй като не всеки ден един актьор има опция да се превъплъти в воин, употребявайки всички тези похвати.``

Отличието за най-хубав артист в поддържаща роля пък взе Трой Коцур за " CODA: Дете на глухи родители ". Той е първият нечуващ артист, получил английското киноотличие БАФТА. 

„ Най-напред, за мен е огромна чест да бъда тук през днешния ден, с цел да приема тази премия. Мисля, че е ужасно, че всички вие харесвате работата ми даже оттатък Океана. И в действителност е необикновено. Искам да поздравя Агент 007 за 60-ата годишнина … Ииии апропо – замисляли ли сте се идващия сътрудник 008 да бъде ням? На разположение съм!„ сподели Коцур посредством жестомимичен език. 

Актрисата Лашана Линч, която взе участие в 25-ия филм за приключенията на Джеймс Бонд “Смъртта може да изчака ”, получи наградата " Изгряваща звезда " - единственото отличие на Британската академия за кино и телевизия, чийто притежател се дефинира от публиката.

„ Благодаря на Барбара Броколи, Майкъл Уилсън, на всички участващи в „ Смъртта може да изчака “. Всички, които ме поддържат в кариерата ми. На моите родители, които постоянно са до мен и чиито предшественици са от Ямайка. Благодаря ви за това, което съм ", сподели Лашана Линч.

Продукцията за сътрудник 007 завоюва премия БАФТА за монтаж.

Отличието за автентичен сюжет отиде при Пол Томас Андерсън за " Лакрицова пица ", а за приспособен при Сиан Хедър за " CODA: Дете на глухи родители ". Японският режисьор Рюсуке Хамагучи завоюва приз БАФТА за най-хубав неанглоезичен филм с " Карай колата ми ".

Наградата за най-хубава анимация получи “Енканто ”. За най-хубав документален филм с БАФТА беше отличен " Лято на душата ". 

В категорията костюми оценката взе продукцията " Круела ”, а за грим и прически - “Очите на Тами Фей ”.    

Наградите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия се връчват две седмици преди " Оскар " -ите. Те са считани за значим знак за евентуален триумф при определянето на носителите на най-престижните оценки в света на киното. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР