В Левски искат да изградят музей на българския актьор Георги

...
В Левски искат да изградят музей на българския актьор Георги
Коментари Харесай

В Левски искат изграждане на музей на Георги Парцалев, ето какъв е проектът

В Левски желаят да изградят музей на българския артист Георги Парцалев , който е родом от града. Има работно планиране, на дневен ред е намиране на средства. Това заяви кметът на община Левски Любка Александрова. 
 
 план музей Българска телеграфна агенция

Стъпка по стъпка вървим към реализация на наша концепция от години – да построим нова постройка, която да приюти сбирката от наследството на Георги Парцалев, добави тя.

Наследството е записано през предходната година в Министерството на културата като " Колекция Парцалев ". По този метод имаме учредения да търсим  варианти по всички правила за опазване културното завещание да построим и постройка, където да бъде ситуирана сбирката, изясни Александрова. 
 
 създаване музей парцалев Българска телеграфна агенция

Ще се опитаме да притеглим и държавни, и европейски средства , както и с акция за набиране, тъй като Парцалев е най-обичаният български артист , акцентира кметът на община Левски. Тя добави, че наближава и 100-годишнината на артиста, по тази причина процесът по основаване на музея не трябва да се проточи прекалено много в годините. 

Работният план съставлява постройка, която ще бъде построена според условията за музеи. Предвижда се в нея да има и галерийна част, където да бъде ситуирана сбирката от произведения, станали владеене през годините от локалното читалище " Георги Парцалев 1901 ". 
 
 георги парцалев план Българска телеграфна агенция

Проектът за бъдещия музей е направен от студио " Арт синхрон ". Ще са нужни 1,5 млн. лв. за реализирането на концепцията. 

Докато музеят бъде построен, феновете на българското театрално и кино изкуство могат да прегледат персоналните движимости на Георги Парцалев в специфична зала в читалището, което носи неговото име.
 
 георги парцалев план Българска телеграфна агенция

Тук са ситуирани мебели, награди, костюми от представления, фотоси, които демонстрират средата, в която е живял обичаният български артист. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР