В лагера на Милан са изправени пред сериозна дилема след

...
В лагера на Милан са изправени пред сериозна дилема след
Коментари Харесай

В Милан обмислят дали да рискуват след контузията на Менян

В лагера на Милан са изправени пред сериозна алтернатива след снощната травма на вратаря им Майк Менян. При успеха на Франция с 2:0 над Австрия стражът на “петлите ” получи болки в левия си прасец и беше сменен още на почивката, а през днешния ден беше освободен от състава на международния първенец и по този начин се прибра назад в Милано за незабавни прегледи.

Според информациите в родината му той ще отсъства единствено 2-3 седмици, заради което би пропуснал мачовете с Емполи и Ювентус в Серия " А ", както и двата конфликта с Челси в Шампионската лига. В италианските медии обаче настояват, че контузията е по-сериозна и става въпрос за неявяване от най-малко 1 месец. 

Именно по тази причина треньорският щаб на италианския отличник обмисля дали да извади Менян от листата за ШЛ, с цел да впише на негово място Чиприан Татарушану. Румънският деец сега не е включен в записания състав на “росонерите ” за шампионата поради квотата за локални футболисти. Така на тази позиция от първия състав са включени единствено френският национал и 40-годишният Антонио Миранте, който към момента няма изигран мач за отбора. Преди година, когато Менян още веднъж беше контузен по това време, точно Татарушану го замести и се показа на положително равнище, като даже избави дузпа в градското дерби с Интер, приключило 1:1.

Поради Мондиал 2022 тази година груповата фаза на ШЛ ще завърши още при започване на ноември, което може да повлие на решението на Милан. След първите два мача точно “Дявола ” е отпред на своята група с 4 точки, извоювани след реми 1:1 като посетител на Република България Залцбург и триумф с 3:1 като хазаин на Динамо (Загреб).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР