В курорта Св. св. Константин и Елена“ край Варна се

...
В курорта Св. св. Константин и Елена“ край Варна се
Коментари Харесай

В Св. св. Константин и Елена лекуват с грозде

В курорта „ Св. св. Константин и Елена “ край Варна се организират Дни на гроздолечението. Още през предишния век курортът е станал прочут със своята гроздолечебна станция, основана през 1933 година, съобщи БНР.

Главният доктор Светослав Димитров изясни още, че отглежданото в региона грозде от сорта „ Димят “ има лечебна мощ.

Съчетаването на минералната вода, слънчевите бани и консумирането на грозде и вино е привличало през годините доста туристи от чужбина, уточни доктор Димитров.

„ Летовници от Будапеща, от Виена, от Прага идват по лекарско наставление тук при нас за гроздолечение в гроздолечебната станция на курорта, и се е провеждало нормално в границите на три седмици. Започвало с половин кг грозде дневно, стигало се е до 2-3 кг дневно през третата седмица “, сподели той.

„ Накрая на тези туристи, които са съчетавали лекуването с отмора, се е давал и пакет грозде, който те са си носили в чужбина, и са продължавали своето лекуване “, изясни доктор Светослав Димитров пред националното радио. Той посочи, че и в днешно време в курорта има процедури с винени вани и консумация на вино с лечебна цел, само че масивите с грозде в този регион към този момент не съществуват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР