В Културен център Двореца“ в Балчик приключи шестото издание на

...
В Културен център Двореца“ в Балчик приключи шестото издание на
Коментари Харесай

Завърши седмицата на италианската култура в Балчик

В Културен център „ Двореца “ в Балчик завърши шестото издание на Седмицата на италианската просвета. На откриването на 21 юли, което стартира с изложбата „ Светът на операта в картини “ и концерт на Държавна опера-Варна с гост-солист Киара Таркуини от Италия, участваха Посланичката на Италия в София Н. Пр. Джузепина Дзара, шефът на Италианския културен институт в България Мария Маца и консулският сътрудник във Варна Антонио Таркуинио.

Изложбата „ Светът на операта в картини “ е част от плана за културен продан „ Операта – музикалната живопис “, проведен от Почетното консулство на Италия във Варна с консулски сътрудник Антонио Таркуинио и съветник по културна активност Димитър Стойнов в съдействие с Посолството на Италия в София и Италианския културен институт и под патронажа на Министерството на културата на България. Цикълът „ Операта – музикалната живопис “ е годишна платформа за тематични концерти-изложби на български и италиански създатели и реализатори на оперни и образни изкуства.

През идващите месеци творбите от експозицията ще бъдат изложени в разнообразни художествени пространства, измежду които Арт-галерия „ Ларго “ - Варна и залите на Драматичния спектакъл във Варна (през август), Музей „ Борис Христов “ в София (през октомври) и замък „ Роспилиози “ в Рим (през ноември). През декември ще се завърнат още веднъж във Варна за последното събитие за годината – Коледния галаконцерт на Държавна опера-Варна.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР