В кулоарите на парламента ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ отново разискваха

...
В кулоарите на парламента ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ отново разискваха
Коментари Харесай

Управляващите в спор: В коалиция ли са ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ

В коридорите на Народното събрание ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и ПП-ДБ още веднъж разискваха има или не коалиция сред тях. Какви тъкмо са връзките сред ръководещите?

" Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с Движение за права и свободи, само че след петте избора се събрахме и взехме решение, че с втория мандат с министър председател Денков, с техни министри плюс Мария Габриел, ще ръководят ", сподели Бойко Борисов. Само че с толкоз малко депутати не могат да се създадат никакви промени, добави той.

" Към тази не-коалиция се прибавиха и сътрудниците от Движение за права и свободи, с цел да създадем конституционните промени, правосъдните промени - там, където е належащо да имаме по-голямо болшинство ", сподели още Борисов.

Делян Пеевски от Движение за права и свободи беше безапелационен, че коалиция няма.

" Г-н Борисов това, което ви е споделил доскоро - те работят дружно по избрани тематики, ние също ги поддържаме по избрани тематики. Стабилизиращата роля на Движение за права и свободи никой не я отхвърля. Всичко го вършим, тъй като това е едно евроатлантическо държавно управление и това е вярното за България ", уточни Пеевски.

Без стабилизираща роля Движение за права и свободи в тематики, свързани със сигурността, мъчно щяхме да се оправим, разяснява Христо Иванов от „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Коалиция с Движение за права и свободи обаче няма, добави той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР