В кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Младен Маринов се

...
В кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Младен Маринов се
Коментари Харесай

Бившият вътрешен министър Маринов се извини за полицейското насилие върху демонстранти миналото лято



В коридорите на Народното събрание някогашният вътрешен министър Младен Маринов се извини за упражненото принуждение от страна на служители на реда върху стачкуващи по време на антиправителствения митинг на 10 юли. Маринов бе безапелационен, че още същата вечер е назначил инспекция, която се е базирала на клипове, снимани евентуално от протестиращи.

Той обаче не отговори на въпроса дали е виждал съответните фрагменти, публикувани по време на съвещанието на парламентарната комисия, ръководена от юрист Николай Хаджигенов.

" Първо желая да се извиня и да кажа, че се оправдавам за тази преживелица, която ни стана притежание - за превишаване на полицейските пълномощия при потребление на физическа мощ и помощни средства. Пак дублирам, тези записи, и през днешния ден стана ясно от изявленията на вътрешния министър Рашков, не са укривани.

От своя страна, Христо Терзийски, който оглави Министерство на вътрешните работи след оставката на Маринов, добави, че е доста удовлетворен, че офанзивата пада върху тях двамата, тъй като към този момент са политически лица, а не представители на вътрешното министерство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР