В края на тежък ден най-хубавото, което можем да си

...
В края на тежък ден най-хубавото, което можем да си
Коментари Харесай

Прегръщайте се повече: какви са ползите от гушкането за здравето ни?

В края на тежък ден най-хубавото, което можем да си представим, е по какъв начин се прибираме вкъщи при обичания човек, а в прегръдката му забравяме за грижите и компликациите, които носим като товар със себе си.

Как е допустимо положителното остаряло гушкане постоянно да съумява да ни накара да се почувстваме по-добре?

Ако не сте го правили от дълго време, тъй като все не ви остава време, наложително отделете такова за това особено свързване един с различен. Защото няма възприятие, сравнимо с топлината от прегръдката на обичания човек. Не единствено че прегръдките ни карат да се усещаме спокойни и щастливи, само че и имат съществени изгоди за здравето. Така че в случай че се оплаквате от стрес, бодърствуване или предразположеност към заболявания, най-хубаво нещо, което можете да извършите за прочувственото и физическото си здраве, е да отделите време за малко гушкане.

Как прегръдките успокояват мозъка, тялото и душата?

 прегръдка гушкане обич връзка двойка мъж жена iStock

Помага да се основат постоянни връзки

Чували сте за хормона на гушкането, нали? Е, това е същинско нещо. „ По-конкретно това, което се назовава хормон на гушкането или хормон на любовта, е окситоцин “, раказва пред “SheKnows” Стефани Викстром, консултант и създател на консултантски център в Питсбърг. Окситоцинът е невротрансмитер и хормон, а при допиране се отделя и ни кара да усещаме обич и успокоение. „ Има доста проучвания, които означават, че съществуването на здрави взаимоотношения способства за по-дълъг живот “, споделя Викстром. „ Някои откриватели допускат, че това може да има доста общо с окситоцина и щастието, което ни кара да изпитваме. “ Така че не забравяйте да прегръщате по-често колегата си, с цел да обогатите вашите връзки.

Намалява риска от хронични болести

Забързаното всекидневие е повода за доста хора да изпитват постоянно продължителен стрес, което освобождава непрекъснат поток кортизол. „ Когато нашите тела са подложени на продължителен стрес - без значение дали физически, прочувствен или хранителен - за продължителни интервали от време, те стават цел за хронични болести като диабет, рак и сърдечни болести “, коментира психологът доктор Джеф Налин. Едно от сигурните медикаменти срещу напрежението, споделя той, е гушкането: „ Доказано е, че гушкането отпуска тялото и намалява равнищата на кортизола, спомагайки за понижаване на риска от развиване на хронично заболяване. “

 есен двойка дневен връзка обич iStock

Намалява напрежението

Тъй като гушкането понижава равнищата на кортизола и покачва окситоцина, кръвното ви налягане и сърдечната периодичност естествено ще се намалят, което е ефикасен метод за понижаване на тревогата, депресията и напрежението.

Подобрява имунната система

Ефектът от гушкането за намаляването на напрежението също би могъл да ви защищити от заболявания. „ Когато сте щастливи, имунната ви система се укрепва и е по-малко евентуално да се разболеете или да се почувствате изтощени “, споделя доктор Никола Джорджевич пред “SheKnows”. Всъщност изследване, включващо 400 възрастни, открива, че прегръщането може да понижи възможностите човек да се разболее, защото въздейства върху имунната система. Колкото повече поддръжка и обятия получават участниците, толкоз повече понижават техните признаци. Затова сменете витамин С за огромна прегръдка!

Помага при положения на тревога

Тъй като гушкането е толкоз успокояващо, не е изненада, че оказва помощ за облекчение на безпокойството и страховете. „ Доказано е, че прегръдките оказват помощ на хората да ръководят обществените си страхове “, споделя доктор Джеф Налин. „ Особено ефикасен е за хора, които страдат от обществена тревога, посттравматичен стрес и аутизъм. Отново това значително се дължи на окситоцина, мощния хормон, който е виновен за построяването на доверие и предизвикателство на възприятие на благополучие. “

 есен двойка дневен връзка обич iStock

Помага за положителния сън

Ако имате проблеми със заспиването, може би ви трябват няколко обятия. „ Гушкането преди лягане ни оказва помощ да реализираме по-добър сън през нощта, тъй като поддържа хормоните окситоцин и кортизол на оптимално равнище “, споделя доктор Налин. „ Когато се гушкаме, стресът ни се стопява, което способства за по-спокоен, ободрителен сън. “ Едно изследване от 2003 година на откриватели от Института по психиатрия „ Макс Планк “ открива, че окситоцинът предизвиква съня в мозъка на мишки – при условия без стрес. Което за нас значи без повече работни мейли или кавги преди лягане.

Помага за половия живот и удовлетвореността от връзката

Гушкането също усъвършенства половия ви живот. Едно изследване от Университета в Торонто открива, че гушкането покачва както половото предпочитание, по този начин и удовлетворението от връзката.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР