В края на миналата седмица във Варна се проведе бизнес

...
В края на миналата седмица във Варна се проведе бизнес
Коментари Харесай

Спад на имотните сделки у нас, не се очаква нов ръст на цените

В края на предходната седмица във Варна се организира бизнес конгрес, отдаден на провокациите пред имотния пазар у нас. Експертите, които взеха присъединяване в събитието се сплотиха към мнението, че миналата година е била сполучлива за пазара на парцели във Варна. Отчита се растеж и на търсенето и на предлагането, както и на новото строителство, където растежът е с към 22%.

За последните две тримесечия на 2022 година обаче в България се следи спад на броя на покупко-продажбите. Това сподели в изявление за Радио Варна Мария Парова, която е управител на една от огромните организации за недвижими парцели у нас.

" На фона на първите две тримесечия, Варна приключи годината с позитивни резултати и даже има най-малък растеж на покупко-продажбите. Това, което ние следим е, че купувачите вземат мъчно решения за покупка на парцел, вършат повече огледи и по-дълго осмислят нещата. Заедно със спада на покупко-продажбите, това значи, че пазарът минава от възходящ в едно плато. Т.е той става по-балансиран ", разяснява Парова.

Тя не чака повишаване на цените на парцелите през тази година.

" Ако няма някакви катаклизми, както в последните две години, чакам цените да запазят сегашните си стойности ", разяснява специалиста.

Според Мария Парова, войната в Украйна и бежанската вълна в България са се отразили на пазара на наемите, който до тогава е бил в застой поради пандемията. Увеличението на цените на наемите е с към 30-40%, показа още тя.

Още от края на предходната година и при започване на тази се следи наклонност украинските жители да пристъпват все по-често към покупката на парцел в България. Те търсят всевъзможни парцели, а водещ фактор при избора им е цената и бюджета с който разполагат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР