В края на миналата седмица съдът разпореди на СДВР да

...
В края на миналата седмица съдът разпореди на СДВР да
Коментари Харесай

В съда са всички документи, изискани заради преместването на ПСА

В края на предходната седмица съдът разпореди на Столична дирекция на вътрешните работи да ревизира през уикенда кой, по какъв начин и какво е правил за премахването на монумента. До 17 ч. през днешния ден и регионалната администрация трябваше да даде основанията си за монтажа, разпореди Административния съд в София.

 

През уикенда от Българска социалистическа партия демонстрираха документ, в който написа, че Министерството на културата са подписали предписание на 14.12.2023 година да се спре демонтажът на МОЧА. Инспекторът Иван Генов, чийто автограф стои под този документ обаче е бил под напън, настояват чиновници от ведомството.

 

От там обявиха, че ПСА няма статут на монумент на културата.

 

Мястото на Паметника на Съветската войска е в Музея на социалистическото изкуство, съобщи министър председателят Николай Денков. 

 

" Това е част от преодоляването на българската страна - с премахването на демокрацията от нея, от съответните преди време руски окупационни войски, а по-късно и от тоталитарната страна. Крайно време е да се разделим с това минало, то би трябвало да отиде в музеите. Не споделяме, че би трябвало да изчезне, само че то би трябвало да се учи като част от нашата история ", съобщи министър-председателят.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР