То е подписано от Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова,

...
То е подписано от Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова,
Коментари Харесай

Сценаристите на Под прикритие плашат със съд БНТ

То е подписано от Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова, Тео Чепилов, Цонко Бумбалов и е направено в адвокатска адвокатска фирма " Камбуров и съдружници ". Петимата са безапелационни, че вследствие на тяхната креативна активност са основани библията на сериала " Под прикритие " и сюжетът на първия сезон с 12 епизода. Маркова, Иванов, Кертова, Чепилов и Бумбалов и продецунта на първия сезон " Камера " ООД са сключили контракт през 2010 година, съгласно който те са отстъпили авторските си права за период от 10 години.
Реклама
" Към датата на сегашното писмо... 10-годишният период е изминал, в резултата на което създателите са възвърне своя надзор ", написа в писмото, адресирано до шефа на Българска национална телевизия Емил Кошлуков и членовете на Управителния съвет на публичната медия, видя Hotnews.bg, който разполага с документа.

Сценаристите питат: " Как е допустимо точно държавната телевизия да отпуска бюджет за план с неуредени авторски права? Какво финансиране е отпуснато от Българска национална телевизия? Защо се дават пари на план, завършил преди 8 години, освен това без конкурс?От кого е взето това решение и с какви претекстове?Кой стои зад спомагателното финансиране на сериала?Председателят на Филмаутор (организацията, която би трябвало да пази авторските права) Виктор Божинов е разгласен като режисьор на плана. Това не компрометира ли активността на Филмаутор като цяло? "
Реклама

" С оглед обществено декларираните планове на Българска национална телевизия да продуцира нов, шести сезон на сериала " под прикритие ", което всъщност съставлява преправка на съществеващото произведение на Авторите, с сегашното ви известявам за тяхното изрично противоречие Българска национална телевизия да осъществува плануваното следващо потребление на техните авторски творби по какъвто и да било метод, в това число и посредством преработката им за задачите на основаването на нов сезон на сериала. В случай, че управлението на Българска национална телевизия не се съобрази с актуалната експлицитна възбрана, Авторите ще бъдат принудени да потърсят отбрана на своите авторски права пред способените административни и правосъдни органи ", приключва писмото.

Hotnews.bg напомня, че шести сезон с режисьор виктор Божинов и главен сценарист Ваня Николова би трябвало да се снима в края на лятото, а в него влиза и Юлиан Вергов. Българска национална телевизия на специфична конференция обави началото на новия сезон, само че още тогава сценаристите и част от актьорски състав изрекоха несъгласието си.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР