В края на лятото, със съдействието на община Варна, децата

...
В края на лятото, със съдействието на община Варна, децата
Коментари Харесай

Запознаха по забавен начин малчугани от Варна с вредите от замърсяването на Черно море

В края на лятото, със съдействието на община Варна, децата от още 10 детски градини в мoрската столица получиха опция да видят едно същинско " морско “  театрално зрелище.

" Спасеното море “ е жизнеспособен и назидателен сценичен театър на тематика: " Опазване на Черно море от замърсяване с пластмасови и други боклуци “. Автор и режисьор е Димитър Павлов, а спектакълът  е част от екопроект на режисьора " Да спасим дружно Черно море “, осъществен с поддръжката на Национален фонд просвета.

В осъществяване на плана при започване на лятото бяха изиграни първите 10 представления за голяма наслада на стотици дребни варненчета. Те имаха опция с изключение на представлението да прегледат и тематична фото галерия, която е  част от плана, както и да отразят в лични детски рисунки своите усещания и прочувствено отношение към видяното в представлението и изложбата.

" Целта на спектакъла е децата да усетят от най-ранна възраст нуждата да опазват чистотата на обичаното Черно море и природата. Желанието ни е това да се реализира не с дидактично размахване на пръст, а със средствата на изкуството -  баснословен сюжет,  ярки облици и динамични обстановки.  Важно е и включването на децата в театралното деяние. Те интензивно съпреживяват протичащото се на сцената и поддържат своите обичани герои, като им " оказват помощ “ да опазят от замърсяване или заличаване морето – техния дом. Надяваме се, че прочувственото влияние на спектакъла ще помогне за вярното екологично образование на децата и ще помогне да израснат като същински другари и пазители на морето и природата! “, показа режисьорът Димитър Павлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР