В края на годината ще бъде в сила нов регламент

...
В края на годината ще бъде в сила нов регламент
Коментари Харесай

В края на годината влиза в сила нов регламент за защита на личните данни в интернет

В края на годината ще бъде в действие нов правилник на Европейския съюз за отбрана на персоналните данни за потребителите на интернет. Новото е обвързвано с това кой и при какви условия има право да обработва данни. Чрез условията към фирмите би трябвало да бъдат предпазени потребителите, когато избират каква информация от интернет ще употребяват, оповестява БНР.

Предложените промени вкарват няколко равнища на отбрана на потребителите на интернет уеб сайтове. Единият от тях е обвързван с появяването на така наречен „ бисквитки " - пакет информация, изпратен от уеб сървър към вашия браузър, а по-късно връщан от браузъра всякога, в случай че бъде даден достъп до този сървър. Промените ще вкарат обвързване да се желае единодушие от потребителите на интернет дали да бъде позволен достъпа. Европейският институт за риск политика продължава с образованията на представители на компании, с цел да вкарат новите условия от регламента на Европейска комисия.

Друга смяна в регламента за онлайн отбраната на данни планува когато потребителят се намира на място, където се предлага безвъзмезден интернет, той да бъде уведомяван със известие, че е проследяван. Така всеки може да реши дали да употребява безплатната мрежа или не. Друго условие е обвързвано с това кой и при какви условия има право да обработва данни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР