В края на април в Сирия е изпитана в бойни

...
В края на април в Сирия е изпитана в бойни
Коментари Харесай

Руска лазерна система е тествана в Сирия

В края на април в Сирия е изпитана в бойни условия съветска лазерна система за ръководство на огъня на артилерията, което е сринало настъплението на терористите в провинция Хама, написа Блиц.

По-рано осведомителна организация REX заяви за подготовката на терористични групировки за огромно нахлуване на обкръжени терористи в региона на Ал-Растан и насрещно откъм провинция Идлиб за да се срещнат. Получените разследващи данни от сирийските служби и безпилотни апарати на съветските Върховен касационен съд дали опция да бъдат нанесени изпреварващи масирани артилерийски и ракетни удари, както и авиационни удари по съсредоточения на съперника.

В резултат на тридневните удари настъпателният капацитет на екстремистите сензитивно е понижен доста и подхванатото нахлуване е прекъснато единствено след два часа след понесените за жива в жива мощ и техника. Много резултатна се оказала артилерийската засада против терористите от „ Джебхат ан-Изза” и „ Джабхат ан-Нусра”. В региона на сирийския град Морек водещите офанзивата екстремисти попаднали под пресечен огън в по този начин наречения „ огневи чувал”.

Именно това пречупило вражеското нахлуване. Високата ефикасност на огъня на сирийската артилерия е обезпечена посредством потреблението на съветска лазерна система за ръководство на артилерийския огън. Тя разрешава задачите да бъдат изумени още с първите снаряди, което е изключително резултатно при дребни групи на съперника.

Експерти допускат, че сирийската войска употребила съветския комплекс за автоматизирано ръководство на артилерийския огън КМ-15 „ Малахит”.

Времето за подготвеност на артилеирйската батарея за разкриване на огън от момента на приемане на данни от „ Малахит” до разкриване на огън е не повече от 15 секунди. Комплексът разрешава да се употребява когато и да е на денонощието, да се дефинират точните координати на задачите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР