В края на 2022 г. общият размер на цифровите активи,

...
В края на 2022 г. общият размер на цифровите активи,
Коментари Харесай

Криптовалута на стойност 3,5 милиарда щ. долара е открадната в световен мащаб през 2022 г.

В края на 2022 година общият размер на цифровите активи, откраднати от разнообразни блокчейн платформи, е 3,5 милиарда щ. $, пресмятат специалисти от Slowmist Hacked и Atlas VPN. Те афишират, че е подложен следващият антирекорд както по размера на откраднатите средства, по този начин и по броя на случаите.

Повечето от средствата са били откраднати услуги, които обезпечават автоматизирана връзка сред разнообразни блокчейн вериги, като 16 случая носят 1,2 милиарда щ. $. Друг източник на доходи за нарушителите е инфраструктурата на Binance Smart Chain, която беше атакувана 76 пъти и вследствие на това хакерите откраднаха 870 млн. $. И най-после, 57 случая се отнасяха до NFT пазара, който донесе на нападателите 90 млн. $.
-->
Експертите акцентират, че показаната от тях статистика не включва загубите, свързани с краха на борсата за криптовалути FTX - общият им размер към момента не е открит. Бързото развиване на блокчейн технологията също насърчи нападателите да станат по-активни и даже общото закъснение на пазара на криптовалути не ги спря. През 2022 година на криптопазара са регистрирани общо 301 случая с киберпрестъпления, което съставлява нарастване с 27% по отношение на 2021 година, макар че броят на хакерските офанзиви е намалял релативно през втората половина на предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР