В края или в началото на всяка година се правят

...
В края или в началото на всяка година се правят
Коментари Харесай

Маргарита Доровска за изминалата година във визуалните изкуства

В края или при започване на всяка година се вършат обзори в разнообразни области на културата. Това е превръщане взор обратно към миналото, правене на равносметка и обрисуване на бъдещи вероятности. Те надали могат да бъдат напълно изчерпателни и да обзет всички събития, само че въпреки всичко слагат акценти и дават някаква тенденция. 

 Маргарита Доровска Повече или по-малко сериозни, тези обзори постоянно ни подсещат за значимостта да гледаме събитията в целокупност, като развой, а не отделени едно от друго. Своя текст за миналата година във образните изкуства Маргарита Доровска, шеф на музея „ Дом на хумора и сатирата “ в Габрово, стартира с най-голямото събитие – „ Опакованата Триумфална арка “ по план на Кристо и Жан-Клод в Париж, оставило безспорен отпечатък и върху художествения живот у нас. За страдание, както означи тя в диалога в " Артефир ", България към момента е бяло леке на художествената карта на света и това би трябвало да се промени. 

Чуйте какво още показа Доровска за миналата година във образните изкуства у нас, като насочи покана за присъединяване (крайният период е 17 януари) в идното за 25-ти път Габровско биенале на хумора в изкуството с тематика „ Икономия на средствата “.
Фотограф: Росина Пенчева, Дом на хумора и сатирата и culturecenter-su.org
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР