В Кралицата мълчи“ Фани, кралицата“, влачи след себе си тежко

...
В Кралицата мълчи“ Фани, кралицата“, влачи след себе си тежко
Коментари Харесай

„Кралицата мълчи“ - роман за цяло едно поколение (предложение за четене)

В „ Кралицата мълчи “ Фани, „ кралицата “, влачи след себе си тежко минало, само че избира да мълчи за всичко, сполетяло я през годините.

Бележникът, който нейната внучка ѝ подарява с молба да опише спомените си, стои неотворен на нощното шкафче. Но облиците и събитията от детството, от младостта, от живота ѝ на зряла жена стремглаво нахлуват в дните и нощите ѝ и все по-натрапчиво завладяват съзнанието ѝ. Потъналото в давност събитие се оказва единствено на един сън разстояние от днешния ден.

За създателя

Лаура Фройденталер е известна австрийска писателка, журналистка и преводачка, родена през 1984 година в Залцбург. Завършила е германистика и философия във Виенския университет.

Още първият ѝ разказ, „ Кралицата мълчи “, става бестселър и е отличен с Наградата за литература на град Бремен и като най-хубав разказ на Фестивала на дебютните романи в Шамбери, Франция (2018).

Историята на израстването на основната героиня Фани до непристъпна и горда жена е показана под формата на дневник и фрагменти от паметта.

За романа „ История с призраци “ авторката е удостоена с Европейската премия за литература (2019).

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР