В Конроу, предградие на Хюстън, архитектурната компания Modu и фокусираната

...
В Конроу, предградие на Хюстън, архитектурната компания Modu и фокусираната
Коментари Харесай

Революционният дизайн позволява на сградата да се поддържа хладна без климатик: „Ние сме в трицифрена топлина“

В Конроу, предградие на Хюстън, архитектурната компания Modu и фокусираната върху климата инженерна компания Transsolar се сплотиха за създайте новаторски дизайн на постройка, която се поддържа хладна без климатик.

Сградата от 14 000 квадратни фута, която беше приключена неотдавна и в близко бъдеще ще бъде дом на магазини и медицински пространства, разполага с бетонни стени с дълбоки жлебове, които водят топлината от постройката, като обезпечават повече повърхнина за постройката, съгласно Fast Company. Тестовете демонстрираха, че ръбестият модел поддържа стената с 18 градуса по-хладна от сравнима обичайната плоска стена на същото място.

Стените също по този начин употребяват бяла багра, отблъскваща мръсотията, която отразява слънчевата светлина, с цел да усъвършенства в допълнение своите охлаждащи благоприятни условия.

Намирането на способи за изстудяване на постройките и техните жители е жизненоважна процедура, защото планетата продължава рисково да се прегрява. Въпреки че климатикът предлага примамливи — и постоянно решаващи — краткосрочни улеснения, той носи повече щета, в сравнение с изгода в дълготраен проект, защото климатичните модули са проектирани да изпомпват парещ въздух от закрито навън, като по този метод покачват външната температура, съгласно Euronews.

Националната лаборатория за възобновима сила оповестява, че силата, употребена за работа на климатици, основава съвсем 2 милиарда тона въглеродно замърсяване годишно в международен мащаб, което е повече, в сравнение с отделя международната авиоиндустрия.

“ Опитваме се да намерим решения за обществената взаимозависимост от климатика “, сподели Рейчли Ротем, съосновател на Modu, пред Fast Company.

„ В прочут смисъл стената работи малко като доста огромен нагревател. “, сподели създателят на Modu Phu Hoang пред изхода. „ Винаги разполагаме със тактики за пасивно енергийно планиране, които включваме в общата концепция за понижаване на потреблението на сила. “

Ефективността на новаторския дизайн на стените към този момент беше маркирана. „ В момента в Тексас имаме трицифрена топлота “, сподели притежателят на постройката Ан Гип. „ Изобщо не съм пускал климатика. Но когато вляза в постройката, се усеща по-хладно. “

Присъединете се към нашия безвъзмезден бюлетин за седмични актуализации за най-готините нововъведения, подобряващи живота ни и спасяващи нашата планета .

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР