В Комплексния онкологичен център в Русе днес бе представена новата

...
В Комплексния онкологичен център в Русе днес бе представена новата
Коментари Харесай

КОЦ – Русе представи новата си апаратура за диагностика на онкологични заболявания

В Комплексния онкологичен център в Русе през днешния ден бе показана новата техника за възстановяване диагностиката на пациентите и ранната диагностика за разкриване на ракови болести. Медицинските уреди бяха показани от шефа на КОЦ доктор Камен Кожухаров и началника на поделение „ Образна диагностика “ доктор Десислава Генова - Николаева, а специфични посетители бяха заместник-кметът Димитър Недев, регионалният шеф Данаил Ковачев и шефът на РЗИ – Русе доктор Александър Парашкевов.

„ Важно е да насочим вниманието на жителите към предварителна защита на раковите болести и тяхното ранно разкриване. В Комплексния онкологичен център работят изключителни експерти, които имам вяра, че с новата техника ще реализиран доста положителни резултати със заболелите пациенти “, сподели заместник-кметът. Той пожела триумф на лечебното заведение в идните планове.

 Апаратурата включва ядрено-магнитен резонанс, което е нова активност за лечебното заведение. Това е необлъчваща техника, с която могат да се изследват и млечните жлези, като този тип прегледи не се заплащат от НЗОК.

 Комплексният онкологичен център може да се похвали и с мамограф и ехограф от висок клас. Апаратурата е нова софтуерно и упованията са да се употребява освен от русенци, само че и от поданици на други области. В момента в България само София и Варна разполагат с сходна техника. От болничното заведение споделят, че мамографът може да прави елементарни и 3D фотоси, както и контрастно увеличаване на мамографския облик. Това разрешава лесна диагностика.

Новата здравна инсталация е закупена от лечебното заведение по взаимен план с „ Регионален фонд за градско развиване “ АД и се финансира с дълготраен заем, като има и самоучастие. Прегледите ще се правят както с направление от НЗОК, по този начин и със възнаграждение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР