На мястото на бившия радиозавод във Варна има планове за

...
На мястото на бившия радиозавод във Варна има планове за
Коментари Харесай

Планират сграда на 33 етажа на мястото на бившия радиозавод във Варна

На мястото на някогашния радиозавод във Варна има проекти за изграждане на комплекс от здания, най-високата от които ще е на 33 етажа. Няма да има жилищни здания, само че ще има хотел и детска градина, разгласи пред публицисти изпълнителният шеф на „ Исторически парк “ АД Ивелин Михайлов. Той посочи, че в случай че планът бъде утвърден, вложенията в него ще надвишават 400 милиона лв..

Инвестиционните проекти са в региона да бъде построено сити, което да притегли работещи компании във Варна. Планираната застроена повърхност е близо 200 хиляди квадратни метра.

Фирмата има позволение за срутване на някогашния радиозавод, само че занапред капиталовите планове ще бъдат показани пред общинската администрация, посочи предприемачът.

Ивелин Михайлов отхвърли информацията, изнесена през вчерашния ден от журналиста на свободна процедура Симон Милков, че договорката за радиозавода е на обща стойност 9 млн. лева Бизнесменът обаче не уточни каква е сумата за придобиване на обекта.

За огромния план се заприказва в края на март, когато кметът на Варна Благомир Коцев разкри, че на територията на някогашния радиозавод е стартирал план за създаване на 25-етажни здания без да има позволение за градеж. Коцев заяви още, че вложителят не е подал съобщение за капиталово желание, само че продава парцели " на зелено ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР