В комплекса са взети всички необходими мерки за безопасностНай-красивият български

...
В комплекса са взети всички необходими мерки за безопасностНай-красивият български
Коментари Харесай

Албена готов да приема туристи

В комплекса са взети всички нужни ограничения за сигурност
Най-красивият български курорт „ Албена ” към този момент е подготвен да приема туристи. Той разгласи проект за безвредна отмора. Ваканционното населено място към този момент е налично за гости. Курортът затвори незабавно след оповестяване на изключителното състояние на 13 март. Преди то да изтече обаче, възбраната за визитата му се подвигна.

Още с влизането на територията на „ Албена “ транспортните средства подлежат на стерилизация. Контролът ще включва и премерване на температурата на всеки посетител както на входа на самия комплекс, по този начин и в обособените хотелски комплекси.

„ По време на почивката също има опция да се мери температурата на почиващите с цифрови термометри, които нямат допир до госта ", разясни зам.-директорът Експлоатация на „ Албена “АД Христо Пенев, представен от Нова тв.

Основното, което се планува е задоволително свободно място за всеки посетител. „ Хотелите ще бъдат запълнени до 65-70 %. По този метод ще дадем повече пространство и независимост на гостите ", разясни той.

Междувременно, в случай че някой от гостите покаже признаци на ковид, той може да бъде изолиран. „ Имаме свободно помещение, където в случай, че има нещо такова, да може да се изолира гостът.  Но първото нещо, което би трябвало да създадем, е да уведомим здравните органи. Имаме процедура, по която ще се реагира “, сподели още Пенев.

По време на настаняването личният състав на хотелите ще следи да се съблюдава обществена отдалеченост. Достатъчно разстояние ще бъде обезпечено и в заведенията за хранене.

„ В бюфет масите ще има личен състав, който ще обслужва гостите. Всички маси, всички столове ще се дезинфекцират непрекъснато, приборите ще бъдат самостоятелно опаковани. По този метод всеки посетител ще си вземе плика с приборите, които са му нужни “, заяви Христо Пенев. 

Всички пространства ще подлежат на непрекъсната стерилизация. Това важи и за плажа, където също ще настъпят промени за първия летен сезон по време на пандемия от ковид.

„ Между обособените чадъри имаме отдалеченост по 7 метра, с цел да има повече обществена отдалеченост сред хората, които почиват тук. Целта е нашите посетители да се почувстват сигурни на плажа и да осигурим сигурна среда за чиновниците, които работят тук “, сподели Ервин Линдбихлер, шеф отдел „ Спорт, развлечение и анимация “.

Заради ограничаването за скупчване на хора и обществената отдалеченост част от атракционите няма да са същите. „ Имаме тенис кортове, треньори, учители по аеробика. Има доста типове спорт, които разрешават да се организират навън в изискванията на зараза “, сподели Линдбихлер.

Обслужването на плажа също ще става с защитни дрехи и ръкавици. От тази седмица в „ Албена “ поетапно ще отварят разнообразни уреди и заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР