В коментар около скандала с продажбата на активите на БЕЗ

...
В коментар около скандала с продажбата на активите на БЕЗ
Коментари Харесай

Държавата е лош стопанин, когато се управлява от мафията, обяви Нинова

В коментар към абсурда с продажбата на активите на БЕЗ в България водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява пред Българска национална телевизия, че страната е неприятен собственик, когато е ръководена от мафията. Така тя отбрани тезата, че в проблеми като този страната би трябвало да отбрани националната сигурност, обект на която се явява електропреносната система.

Цитира изследване на " Галъп ", съгласно което българите желали компании като елекропреносните да са държавни. Даде образци с Франция и Белгия, където този бизнес се ръководи сполучливо от страната. Посочи, че не става дума за национализация, а за покупко-продажба, при която държавната трябвало да е с еднакъв достъп както частните компании.

След като в началото Българска социалистическа партия изиска страната да купи активите на ЧЕЗ, въпреки да не се е явила като покупател, след това партията изиска повреждане на договорката и разгласи, че ще сезира прокуратурата.

Нинова добави, че този демократичен модел на ръководство, при който се счита, че страната е неприятен собственик, е довел до голям брой рецесии в Европа и в този момент в границите на целия континент тази идея се преосмисляла.

Подчерта, че концепцията на ГЕРБ за промени в Конституцията, които да разрешат да се направи обзор на целия развой на приватизация, били отмрели откакто излезли резултатите от инспекцията по добитите от нея акции в " Техноимпекс ".

Желанието на ГЕРБ за обзор на прехода завърши с несполучливия им опит да ме компрометират. Затова в този момент ние и държавността сме на ход. Преходът би трябвало да бъде прегледан и да стартира с ЧЕЗ и другите електроразпределителни сдружения, разгласи Нинова.

Изрази неразбиране, че електропреносната система не е детайл на националната сигурност, което се схванало от изявленията на представители на службите през седмицата в Народното събрание. А пък оградата по границата с Турция се трансформирала в подобен обект след решение на държавното управление, което целяло да засекрети дейностите по оборудването.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (69)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР