В Клиниките по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ Софиямед“

...
В Клиниките по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ Софиямед“
Коментари Харесай

В България вече има последно поколение апаратура за диагностика на сърдечно-съдовите заболявания

В Клиниките по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ " Софиямед “ и УМБАЛ " Пълмед “ функционират последно потомство ангиографски системи. Това оповестяват от болница " Софиямед ".

От тази седмица българските пациенти към този момент имат достъп до тях и опциите, които оферират, за инвазивна диагностика и лекуване на сърдечно-съдовите болести.

Ангиографията е способ за рентгеново проучване на съдовете, което разрешава да се дефинира мястото на стеснението или запушването, както и мястото и степента на патологичното уголемение при аневризъм, съществуване на вътрешен кръвоизлив, степен на разпространяване на метастази и други заболявания, които няма по какъв начин да се диагностицират по различен метод.

" Апаратурата притежава най-високите софтуерни параметри, което разрешава реализиране на най-високо качество при инвазивната диагностика и лекуване на болесттите на сърдечно-съдовата система като исхемична болест на сърцето, изострен инфаркт на миокарда, изострен коронарен синдром, остра и хронична сърдечна непълнота, хронични и тотални оклузии (запушвания) на кръвоносните съдове, стенози на каротидната и периферна артериална болест, хронична артериална непълнота на долните крака и други Апаратът в “Софиямед “ е оборудван и с функционалности и софтуерни приложения за сложна електрофизиологична (ЕР) диагностика ", разяснява доктор Ивета Ташева, д.м., шеф на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология в " Софиямед “.

Двата ангиографски апарата са снабдени с най-новата новаторска технология за бърза и прецизна коронарна диагностика на сърцето – Heart Sweep, позволяваща обзор и локализиране на коронарната патология единствено с едно единично инжектиране на контрастна материя. Освен общоприетите функционалности за разбор и диагностика на коронарни съдове, апаратите са снабдени и със специализиран програмен продукт за три измерна (3D) реорганизация, извънредно потребна при кардиологични TAVI/TAVR процедури, локализиране и разбор на мозъчни аневризми, локализиране и разбор на туморни образования.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР