В Китай се смята, че пиенето на топла вода е

...
В Китай се смята, че пиенето на топла вода е
Коментари Харесай

Защо китайците пият топла вода?

В Китай се счита, че пиенето на топла вода е една от главните практики за здраве и младост.

Каква е действителната изгода от него - отговорът на този въпрос ще изясним в идващите редове.

Защо би трябвало да отделяме внимание на водата, която пием?

Всички знаем, че човешкото тяло съдържа 60% вода. Лимфата се състои от 98% вода и е един тип “канализация” на организма. Ако в нея не постъпва задоволително вода, шлаките просто престават да се извеждат и стартират да задръстват тялото.

Кръвта, на собствен ред, съдържа 98% вода, мускулите - 75%, а костите - 25%.

Извод можете сами да си извършите - безусловно всички системи в организма, по този начин или другояче, се състоят от вода. Именно заради това е значимо да контролираме своя воден баланс, да пием задоволително вода и то чиста.

Потребността от вода на възрастен човек дневно е към 2-3 литра. Не по-малко значимо е да знаете каква вода да пиете, по кое време и с каква температура.

Защо да пием топла вода?

Топлата вода форсира метаболизма и усъвършенства секрецията на стомашния и панкреатичния сок, жлъчния поток, т.е. започва работата на стомашно-чревния тракт. Пиейки топла вода, вие спомагате за изхвърлянето на токсините и нездравословните субстанции от тялото, а това, от своя страна, му оказва помощ да поддържа естествени функционалности за по-дълго време, да бъде младо и крепко.

В Китай имат вяра, че множеството заболявания са свързани с преохлаждането на тялото. Поради това всяка настинка се лекува с пиянство на топла вода.

Консумацията на топли течности фактически въздейства позитивно върху положението на дихателната система и спомага за бързото обособяване на слуз и храчки.

При мощна настинка се покачва температурата и тялото стартира да отделя пот. Приемът на повече топла вода ще възвърне загубата на водния баланс в организма.

Друго потребно свойство на топлата вода е, че тя оказва помощ бързо да се избавите от преумората и напрежението. За още по-добри резултати комбинирайте приема на топла вода с водни процедури.

Топлите вани съще ще ви оказват помощ. Те борят тревогата и безсъницата. Това се изяснява просто - загряващият резултат върху кръвоносните съдове води до тяхното разширение, кръвното налягане се покачва и мозъкът стартира да получава повече О2.

Редовната консумация на топла вода също по този начин укрепва имунната система и усилва съпротивителните й сили против заболявания и вируси.

Как вярно да пием топла вода?

Започнете да пиете топла вода още от сутринта. Тя ще започва освен работата на стомаха, само че и на организма, като цяло. Водата би трябвало да бъде с температура сред 40 и 60 градуса. В идеалния случай пийте алкална вода, т.е. с рН 8.8-9.2.

Можете да потърсите алкална вода в магазините или да си извършите такава вкъщи, написа Marie Claire.

Как да се приучите да пиете постоянно вода?

Ако нямате табиет да пиете задоволително вода всеки ден, може да се научите последователно. Всеки ден добавяйте по 50-100 мл вода към нормалния си банкет.

Препоръчително е да не пиете по доста вода едновременно. Така няма да извлечете мечтаната изгода. Пийте на неголеми глътки през целия ден.

Ако страдате от отоци, предлагаме да преустановите приема на вода след 19:00 часа. Основното количество течности би трябвало да се употребява през първата половина на деня.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР